Gültepe'yi Yeni İmar Planları Kurtaracak

Gültepe'yi Yeni İmar Planları Kurtaracak

Konak Belediye başkanı Sema Pekdaş Gültepe yeni imar planları ve Konak Belediyesi yeni hizmet binası projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Konyalılar Federasyonu ile buluşan belediye başkanı Pekdaş Konak Gültepe için hazırlanan imar planları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak planların imar komisyonunda görüşüldüğünü söyledi. 

Gültepe’nin sadece Konak’ın değil İzmir’in en değerli yerleşim yerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Pekdaş, geçmişte verilen izinler sonucu oluşan çarpık yapılaşmanın acı faturasının bugün ödendiğini söyledi. Artan nüfus nedeniyle bölgedeki altyapı eksikliğinin giderek arttığına dikkat çeken Pekdaş, bölge halkının yaşadığı bu mağduriyetini gidermek için bu planları hazırladıklarını anlattı. Pekdaş, çarpık yapılaşma kurbanı olan bölgenin kaderini değiştirecek yeni planların sivil toplum örgütlerinin, muhtarların, meslek odalarının ve bölge sakinlerinin önerileri dikkate alınarak hazırlanmış detaylı bir çalışma olduğunu söyledi.

PLANLAR KISA SÜREDE UYGULAMAYA GEÇECEK

İzmir’in merakla beklediği planların şuanda meclis komisyonunda incelendiğini dile getiren Başkan Pekdaş, onay sürecinin bitmesinin ardından yeni planların kısa süre içinde uygulamaya geçeceğini vurguladı. Pekdaş, hazırlanan yeni planlar sayesinde bölgedeki dönüşümün de kendiliğinden başlayacağını söyledi.

YENİ BELEDİYE BİNASI YAPIM PROJESİ TAMAMLANDI

Yeni yatırımlar ve inşa edilecek yeni hizmet binası hakkında açıklamalar yapan Pekdaş, “Tepecik’te mülkiyeti belediyemize ait olan kapalı pazaryeri maalesef talep görmüyordu. Bu nedenle burayı yıkıp yerine Konak Belediyesi’ne yakışır çok güzel bir hizmet binası inşa etme kararı aldık. Projesi ulusal bir yarışmayla belirlendi. Şuanda yapım projesini de tamamladık. Gerekli adımları bir bir atıyoruz. Çok yakında buraya İzmir’e yakışır bir hizmet binası inşa edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.