Gültepe İmar Planları İptal Edildi

Gültepe İmar Planları İptal Edildi

Konak Belediye başkanı Abdü Batur, eski belediye başkanı Sema Pekdaş döneminde hazırlanan ve 15 mahalleyi kapsayan Gültepe imar planlarını eksik olduğu gerekçesiyle iptal etti. Belediye yeni imar planı yapacak.

A+A-

Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmi Altı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel olmak üzere toplam 15 mahalleyi kapsayan yeni imar planları Konak Meclisi’nden geçmişti. Ancak imar planları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinden geçememişti. Konak Belediyesi yeni başkanı Abdül Batur imar planını eksik olduğu gerekçesiyle iptal ederek yeni imar planı çalışması başlattı.

İlkses Gazetesi'nden Sultan Gümüş'ün haberine göre; Atamer Mahalle Muhtarı Şenay Korkmaz, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetime gelmesiyle, Gültepe’nin 15 mahallesine yönelik önceki imar planlarının iptal edildiğini, eksiklikler ve hatalar gerekçe gösterilerek yeni imar planlarının oluşturulacağını belirtti.

İMAR PLANLARI İPTAL OLDU

15 yıldır muhtarlık yaptığını söyleyen Atamer Mahalle Muhtarı Şenay Korkmaz, öncelikle şunları söyledi: “Konak Belediyesi çalışmalara henüz yeni başladı. Mahallemizin imar planları vardı ancak yeni yönetim ile birlikte iptal oldu. Belli başlı sorunlar varmış, eksik kalmış. Hali hazırda olan imar planı geri alındı, tekrar hazırlanıyor. Doğalgaz başvurularımız var. Ancak henüz sonuç kazanmadı.  Vatandaş yerinde dönüşüm istiyor. Kimse yerinden ayrılmak istemiyor. Kaç katı varsa o kadar kat istiyor. Yüzde 90’ını bunu talep ediyor – ki bu düşüncelerinde de haklılar. Kimse komşusundan, yerinden, yurdundan olmak istemez.” Yönümüzü mahalle sakinlerine de çevirdik. Çok fazla hurdacının mahallede bulunduğunu belirten bir vatandaş sorunları sırasıyla şöyle aktardı: “Dönem dönem şikayet ediyoruz. Ancak bir çözüm yok. Yollar çok kötü. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için rahatsız edici bir durum. 65 yaşındayım. 49 yıldır bu mahalledeyim. Balıkesir Gönen’den buraya gelip yerleştim. Parkımız bile yok. Kapı önlerini kendimize park yaptık, buralarda oturup, sohbet ediyoruz. Yan tarafta kahve var. Erkeklerle birlikte dip dibe oturuyoruz resmen. Yollarımız çok düzgündü. Bu yolu üç kez kaldırdılar. Taş döşendi. Ev başı iki bin de taş parası istendi bizden. Biz emekli insanlarız. Kendimizi doğramıyoruz, bir de taş parası mı vereceğiz? Benim Balıkesir’de oturduğum köy bile buradan güzel. Ben mi size dedim gelin güzel olan yolarımızı bozun, taşlarını kırın diye? Seçimlere yakın taşları kırdılar, yolları kazdılar. Siz bize ne hizmet verdiniz de biz size taş parası verelim? Bizim Balıkesir’deki köye de taş döşendi para falan istendiğini görmedim. İlk kez burada görüyorum. Taş döşeğine başka bir hizmet yap bana. 49 senedir buradayım bir çivi çakılamadı. Yerinde dönüşüm olmadığı sürece kimse başka dönüşüm istemez.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.