Gözde Grubu 2020'de İnşaat ve Sağlık Yatırımlarına Devam Edecek

Gözde Grubu 2020'de İnşaat ve Sağlık Yatırımlarına Devam Edecek

Gözde grubu yönetim kurulu başkanı Kenan Kalı yeni yatırımların 2020 yılının sonuna doğru hayata geçirileceğini, sağlık ve inşaat alanlarında İzmir'de yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

A+A-

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, nitelikli göç alan kentlerin başında gelen İzmir'de, artan taleple birlikte konut ihtiyacının da devam ettiğini söyledi.

2019'u kayıp yıl olarak değerlendiren Kalı, yılın son çeyreğinde faiz indirimlerinin ardından sektörde bir hareketlenme yaşandığını belirterek, bu hareketlenmenin 2020 yılı için umut verici olduğunu kaydetti.

2020 yılında ticaretin daha da canlanacağını belirten Op. Dr. Kenan Kalı, “2020 yılında ekonominin çarkları tekrar dönecek. Bununla birlikte yeni istihdam alanında sıkıntı devam edecek. Firmalar belki kepenk indirmeyecek; ama yeni istihdam yaratmakta da zorlanacak. Yeni yatırımlar ancak 2020 yılının sonuna doğru yaşama geçirilebilecek. Burada ekonomik ve siyasi istikrarın devamlılığı belirleyici olacak” diye konuştu.

Çok hızlı bir toparlanma yerine, daha sağlam ama yavaş bir toparlanma sürecinin yaşanmasının daha doğru olduğunu dile getiren Kalı, “İzmir'de Türkiye'den bağımsız olarak farklı bir ekonomik hareketlilik var. Kent, krizden daha az etkilendi. Biz de İzmir'e güveniyoruz ve yatırıma devam ediyoruz” dedi.

İZMİR MARKA KENT NİTELİĞİNDE

İzmir'in yaşam kalitesi anlamında bir marka kent niteliğinde olduğunu da anlatan Op. Dr. Kenan Kalı, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir, eğitim ve sosyal anlamda bir cazibe merkezi. İzmir yaşamsal hoşgörüsü nedeniyle farklı unsurları birleştirebilme özelliğine de sahip. Bu nedenle özellikle büyük kentlerden nitelikli göç alıyor. Bu durum kentin lehine bir gelişme çünkü her işin profesyoneli yaşamak için İzmir'i tercih edecek. İzmir - İstanbul otobanının faaliyete açılmasıyla birlikte iki kent arası daha da yakınlaştı. İstanbul'un kaotik yapısından sıkılan, nitelikli ve kaliteli yaşam isteyenlerin aklında hep İzmir'e yerleşme planı var. Bu nedenle kente olan ilgi devam ediyor. İnşaat firmaları eğer nitelikli ve kaliteli konutlar üretmeyi sürdürürse sektörün de önü açık olacak”

Gözde Grubu olarak sağlık ve inşaat alanındaki yatırımlara yaşanan krize rağmen devam ettiklerini vurgulayan Kalı, 2020 yılında da bu ivmeyi koruyacaklarını sözlerine ekledi.

SAĞLIK VE İNŞAAT YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK

Başladıkları tüm projelerin arkasında olduklarını ve yapımını sürdürdüklerine işaret eden Op. Dr. Kenan Kalı, “Bizim için insanlarla olan güven ilişkisini canlı tutmak çok önemli. Ben İzmir'de yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum. İzmir'e tepeden baktığınızda % 80'inin çarpık kentleşmeden ibaret olduğunu maalesef görüyorum. Bu binalar er ya da geç yıkılıp yerine yenileri yapılacak. İzmir'de konut sektöründe düzgün iş yapan inşaat firmaları yaşamlarını devam ettirecek. Grup olarak yaptığımız tüm işlerin arkasında durduk. Bizim için önemli olan İzmir'in yeniden yapılanması sürecinde marka değeri taşıyan projelerin altında imzamızın olması” ifadesini kullandı.

Kalı şunları söyledi: “İzmir'de nitelikli sağlık tesisi sayısı diğer büyük kentlere oranla daha az. Alsancak'taki Özel Sağlık Hastanesi'ni tekrar ayağa kaldırarak yaşama döndürüyoruz. Tüm İzmirliler'in bir anısı olan, yaşamının bir yerine dokunan bu markayı da Gözde Grubu olarak tekrar kente kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye ve İzmir'in geleceğine olan güvenimiz tam. Bu güvenden hareketle kentimizin ve insanların yararına olacak projelerimizle yatırımlarımızı 2020 yılında da sürdüreceğiz”  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.