Gaziosmanpaşa'da 796 Konutun Tapusu Teslim Edildi!

Gaziosmanpaşa'da 796 Konutun Tapusu Teslim Edildi!

Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu heyecanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle yapılan Sarıgöl Mahallesi 12B Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular sahiplerine verildi.

A+A-

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde vatandaşlar, evlerine kavuşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle inşaatı tamamlanan Sarıgöl Mahallesi 12B Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine tapuları verildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre; 796 konut, 13 dükkan, 1.039 araç kapasiteli otopark, yeşil alanlar ve sosyal donatıların yer aldığı proje ile vatandaşlar depreme dayanıklı, güvenli, modern ve konforlu dairelerine kavuşmanın sevincini yaşadı. 

"GAZİOSMANPAŞA İÇİN ÖRNEK BİR YAŞAM ALANI"

Törene katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, hak sahiplerine tapularını bir bir teslim etti. Projenin Gaziosmanpaşa için örnek bir yaşam alanı olacağını söyleyen Usta, "Vatandaşlarımızın çok uzun bir aradan sonra konutlarına kavuşmuş olması bizi de mutlu etti. Her şeyden önce güvenli, konforlu ve yaşanılabilir bir mekan oluşması, burada komşuluk ilişkilerinin tıpkı eskisi gibi sürdürülebilir bir anlayışta olması bizi sevindirdi. Eminim bu site Gaziosmanpaşa için örnek bir yaşam alanı olacak. Biz de buradaki komşularımızla her türlü alanda, her türlü etkinliklerde kültürde, sanatta ve sporda bir arada olacağız. Bu sitenin kentsel dönüşüm ile birlikte zihinsel anlamda da ilçemize dönüşüm ve katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Tapusunu almak için törene katılan 65 yaşındaki Ayten Naz, alanın önceki halinin çok kötü olduğunu söyleyerek "Buranın eski hali baya kötüydü. İyi yerleri de vardı, kötü yerleri de vardı. Bu alanda daha çok gece kondular vardı. Şu anki evim çok güzel. Herkese hayırlı, uğurlu olsun. Ben 35 seneden beri buradayım. Şimdi burası çok güzel oldu teşekkür ederiz" diye konuştu.

Rıdvan Çalışkan ise "Gecekondularımızı yaşanılır bir hale getirdiler. Bundan dolayı müteşekkiriz. Buranın eski hali çok kötüydü. Kışı iliklerimizde hissediyorduk. Gecekonduda yaşam çok kötüydü. Böyle modern sitelere benzemiyordu" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.