Gaziosmanpaşa’da 3 Mahalle Daha Kentsel Dönüşüme Giriyor

Gaziosmanpaşa’da 3 Mahalle Daha Kentsel Dönüşüme Giriyor

Gaziosmanpaşa'da Yenidoğan Mahallesi, Yıldıztabya Mahallesi ve Pazariçi Mahallesi de kentsel dönüşüme dahil oldu.

A+A-

İstanbul'da kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde devam ettiği ilçelerin başında gelen Gaziosmanpaşa'da Yenidoğan Mahallesi 1. Kısım, Yıldıztabya Mahallesi'yle birlikte Pazariçi Mahallesi 1. Kısım ve Pazariçi Mahallesi 2. Kısım'da riskli alan olarak belirlendi.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte bu bölgelerde kentsel dönüşüme girmiş oldu. Büyük bir bölümü depreme dayanıksız yapı stoğundan oluşan Gaziosmanpaşa'da dönüşüm anlamında çalışmalar sürüyor. Nitekim, ilçenin komşusu Esenler'de de kentsel dönüşümü için 9 milyon metrekarelik askeri alan Esenler Belediyesi'ne devredilmişti.

Yine Gaziosmanpaşa'nın diğer bir komşusu Bayrampaşa'da da Metris Cezaevi'nin bulunduğu alan kentsel dönüşümüne girdi ve binlerce yeni konut için çalışmalara başlandı.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK

Önümüzdeki süreçte başta Gaziosmanpaşa olmak üzere tüm İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması planlanıyor. Geçtiğimiz günlerde TOKİ, Tozkoparan Mahallesi'nde dönüşüm için plan ihalesi hazırlamıştı. Ayrıca Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Altınşehir Mahallesi için de yine TOKİ, master plan ihalesi gerçekleştirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.