Gaziantep'in Şahinbey İlçesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Gaziantep'in Şahinbey İlçesinde Kentsel Dönüşüm Başladı

Gaziantep'in Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilikaya-Serinevler, Güzelvadi, Eski garajlar ve Kahvelipınar bölgelerinde çalışmalar start aldı.

A+A-

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki 6 ayrı bölgede kentsel dönüşüm başlatıldı. Yüzde 80 oranında çarpık yapılaşmanın olduğu ilçede kentsel dönüşümle birlikte modern yaşam alanları sunulacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Nuripazarbaşı, Yazıcık, Perilikaya-Serinevler, Güzelvadi, Eski garajlar ve Kahvelipınar bölgelerinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'deki birçok belediyeye örnek olmaya devam ediyor.

Nuripazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya mahallelerinde yapılan kamulaştırmalarla yıkılan evlerin yerine yapılan, 5 etaptan oluşan ve her etabında 1+1, 2+1 ve 3+1 konutları bulunan Çamlıca Konutları vatandaşların hizmetine açıldı.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve vatandaşın hizmetine sunulan Yeşil Vadi Konutları 87 milyon 480 bin metrekare alan üzerine kurulu olup ayrı bir cazibe merkezi haline geldi. 702 konuttan oluşan Yeşil Vadi Konutları, Yeşil Vadi Parkı manzarası ve temiz havası ile gözde mekanlardan biri oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.