Gayrimenkul sektöründe yabancı proje isimleri kullanılmayacak!

Gayrimenkul sektöründe yabancı proje isimleri kullanılmayacak!

Statların yabancı kelimeleri isimden kaldırmasıyla birlikte Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kendi projelerinde kullandığı yabancı isimleri değiştirme konusunda harekete geçti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın statlarda kullanılan arena isminin değiştirilmesi için talimat vermesinin ardından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) kendi projelerinde kullandığı yabancı isimleri değiştirme konusunda harekete geçti.

Emlak Konut, yapımı tamamlanan projelerde olmasa da yeni projelerde Türkçe isim kullanılmasında hassasiyet gösterecek.

Yatırımcılar özellikle deniz kenarı ve göl manzaralı projelere İngilizce isim verilmesinin, yabancı yatırımcılara projenin konumu hakkında bilgi verdiğini, bunun da konut satışları açısından avantaj sağladığına dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak sektörün önde gelenleri şu açıklamalarda bulundu;

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Projelerde yabancı isim kullanmak zamanında bir akımdı, geçti. Projelerde yabancı yatırımcıların da dilinin dönebileceği Türkçe isimler kullanılmalı.”dedi. 

EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yabancı isimleri biraz daha karizma duruyor diye koyuyorduk. Bundan sonra daha karizma isimler bulmak için çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Özak GYO Başkanı Ahmet Akbalık,“İleride Türkçe, bir kısmı İngilizce, bir kısmı Arapça, bir kısmı Farsça olan bir dil haline gelebilir. Ben projelerde Türkçe isimler kullanılmasında ısrarcıyım. Kendi dilimizden, özümüzden bir isim koymak daha etkili olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.