Gayrimenkul Sektöründe Kadınlar Erkeklerden Daha Çok Kazanıyor

Gayrimenkul Sektöründe Kadınlar Erkeklerden Daha Çok Kazanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre gayrimenkul faaliyetlerinde kadınlar günlük 110 TL kazanırken, erkekler 109 TL kazanıyor.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine Türkiye’de işyerlerinin yüzde 65’inde 1-3 kişi çalışıyor. Verilere göre Türkiye’deki işyerlerinin çok büyük bir bölümü 1 veya 3 kişi arasında çalışanla devam ediyor. Günlük kazançlarda ise hava yolu taşımacılığı sektör oldu.

SSK’lı işyerleri kapsamında Mayıs 2019 itibariyle Türkiye’de toplam 1 milyon 854 bin 260 işyeri bulunuyor. Bu işyerlerinin 700 bininde sadece bir kişi çalışıyor. 2 veya 3 kişinin çalıştığı işyerlerinin sayısı ise 515 bin 48. 

SSK’lı işlerde sektörler bazında günlük kazançlarda ise en düşük ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışılan işlerde kazanılıyor. 

Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de kadın ve erkekler arasında gelir farkı dikkat çekiyor. Bu alanda çalışan erkeklerin günlük kazancı 339 lira olurken, kadınlarınki 263 TL de kalıyor. Kadınların günlük kazanç alanında erkekleri küçük bir farkla da olsa geride bıraktığı sektörler ise çok az. Bunlardan biri de gayrimenkul faaliyetleri. Gayrimenkul faaliyetlerinde kadınlar günlük 110 TL kazanırken, erkekler 109 TL kazanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.