Gayrimenkul Sektörü Hareketlenecek Mi?

Gayrimenkul Sektörü Hareketlenecek Mi?

Gayrimenkul sektörü birçok olumsuz etmene rağmen halen canlılığını korumaya çalışıyor. Emlak sektörü yaz döneminde ne yapacak? Uzmanlar sektörün geleceği ile ilgili ne düşünüyor?

A+A-

Gayrimenkul sektörü birçok olumsuz etmene rağmen halen canlılığını korumaya çalışıyor. Yaz döneminde hareketlenmesi beklenen piyasalarda emlak sektörünün nasıl tepki vereceği ise merak konusu. Peki emlak sektörü yaz döneminde ne yapacak? Uzmanlar neler diyor? İşte son gelişmeler. 

ARSA VE ARAZİ FİYATLARINDA YAZ DÖNEMİ ARTIŞI GÖZLEMLENİR Mİ?

Mart ayının başı itibariyle birçok yatırımcının parası kur korumalı vadeli mevduat sisteminde yer alıyor. Kaba bir hesaplama ile 250 milyar dolarlık birikim kur korumalı vadeli mevduat sisteminde yer alırken bu rakam ay sonunda bozulacak. Vade sürecinin bozulmasının ardından ise birçok alanda olduğu gayrimenkul sektörünün de hareketlenmesi bekleniyor. 

Konut Fiyatları

Uzman isimler kur korumalı vadeli mevduat sisteminden çıkacak olan paranın önemli bir kısmının ilk gideceği alanların başında konut sektörü olduğu görüşündeler. Eğer uzmanların tahminlerinde olduğu gibi vadeli mevduattan konut sektörüne bir geçiş olursa birçok firma ellerinde kalan konutları satacaktır. Bu durumda yeni projelerin önü açılacak. 

Arsa Fiyatları

Yine emlak sektöründe yer alan değerlendirmelerde kur korumalı vadeli mevduat sisteminden çıkacak paranın bir kısmı da toprak yatırımlarına gidecek. Bu kapsamda tüm alanlarda gayrimenkul satışlarında ciddi hareketlenmeler olabileceği görüşü hakim. Ayrıca Karadeniz'in üst kısmında patlak veren savaş, bu savaşın diğer ülkelere sıçrama ihtimali, dengesiz piyasa gibi etmenler toprak yatırımını ön plana çıkardı. 

Özetle Fiyatlara Bakılacak Olursa;

Tüm bu gelişmelerin etkisinde uzman isimler emlak sektöründe mart ayından sonra ciddi hareketlilik yaşanmasını bekliyorlar. Konut satışlarının yükselmesi ve ardından toprak yatırımına ilginin artması bekleniyor. Oluşan ilgi ise fiyatların yukarı yönlü hareketlenmesine neden olabileceği düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.