Gayrimenkul Doların İki Katı Kazandırdı

Gayrimenkul Doların İki Katı Kazandırdı

Gayrimenkul sektörü 2017 yılını yatırımcısına doların en az 2 katı daha fazla kazandırarak kapatıyor.

A+A-

EKN Group Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, 2016’yı çalkantılarla kapatan 2017’de ana gündemi seçim, coğrafi sorunlar ve dövizdeki ani hareketler olan Türkiye’de, büyük yatırımcıların yatırım portföylerinde gayrimenkule çok daha fazla yer verdiğini kaydetti.

Osman Eken, fırsatları en iyi değerlendirenin “en iyi yatırımcı” olduğunu dile getirerek, “Aslında bu çalkantılar gayrimenkulde çok sayıda fırsat kapısı açtı. Dövizdeki seyir bazı kişilerin ellerindeki değerli arsalarını çıkarmaya kadar sürükledi. Oysa yılın geneline baktığımızda doların yılbaşından şu ana kadar yüzde 8 kazandırdığını, gayrimenkulde ise ortalama kazancın en az yüzde 15 olduğunu görüyoruz ki; kentlerin gelişimine paralel özellikle büyük ölçekli arsalarda değer artışı çok daha fazla oldu. Yani dolar bir kazandırırken, gayrimenkul en sıkıntılı dönemde bile 2 kazandırmış” dedi.

Eken, son büyüme rakamları ve global verilerin 2018’de gayrimenkulün yıldızını daha da parlatacağına işaret ederek, “Yatırımda bugünü değil yarını planlayarak hareket etmeliyiz. Ülke büyüyorsa en fazla kazanç toprakta olur. Bu çok açık ve net” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.