Florida’da İnşaat Yapsak Daha Az Harç Öderiz!

Florida’da İnşaat Yapsak Daha Az Harç Öderiz!

Çiğli’deki yüksek inşat harçlarını eleştiren Çiğli Müteahhitler Derneği başkanı Barış Öncü, “İzmir’in ve Türkiye’nin en yüksek inşaat harçlarını ödüyoruz. Florida’da inşaat yapsak daha az harç öderiz’ diyerek tepkilerini yeniden gündeme getirdi.

A+A-

Çiğli Belediyesi’nin inşaat ruhsat harçları ve yapı kullanma izin belgesi harçlarının diğer belediyelere göre bazı kalemlerde 10 katı, bazı kalemlerde 100 katı olduğunu belirten Çiğli Müteahhit ve İş Adamları Derneği başkanı Barış Öncü, “Herhangi bir ilçe belediyesinde 5 bin TL’ye yapılan işlemler Çiğli’de 500 bin TL’ye yapılabiliyor. İzmir’in ve Türkiye’nin en yüksek harçlarını ödüyoruz. Bugün Florida’da inşaat yapsak bu kadar harç ödemeyiz” dedi.

HARÇLARA YÜZDE 5000’LERE VARAN ZAMLAR YAPILMIŞTI

7 yıl önce Çiğli belediye başkanı olan Hasan Arslan’ın ilk görev yılında harçlarda çok fahiş artışlar yaptığını belirten Öncü, “Hasan Arslan döneminde bazı haçlara yüzde 5000, bazı harçlara yüzde 1000 zam yapıldı. Belediyenin gelirlerini artırmak için saçma sapan zamlar yapıldı. Sadece inşaat ruhsat harçları artırarak belediyenin geliri artmaz. Menemen Belediyesi müteahhitlere kolaylık sağlayarak Ulukent bölgesinin gelişmesini sağladı. Ulukent bölgenin uydu kenti oldu. Menemen Belediyesi’nin Ulukent’ten aldığı emlak vergisi ilçe merkezinin üç katıdır diye düşünüyorum. Sadece inşaat yapılırken bir katmadeğer oluşmuyor. Sonrasını da düşünmek lazım. Oluşacak katmadeğerin tamamını müteahhitlere yüklememek lazım” dedi.

20 SENE ZAM YAPILMAZSA ANCAK DİĞER BELEDİYELERLE AYNI SEVİYEYE GELİR

Çiğli Müteahhitler Derneği olarak Çiğli Belediye başkanı Utku Gümrükçü ile geçtiğimiz aylarda tekrar bu konuyu konuştuklarını belirten Öncü şunları dile getirdi, “Belediye kanununa göre harç fiyatları artırıldığında geri düşürülemiyormuş.  Utku başkandan rica ettik. Kanun gereği harçları düşüremediği için 2 yıldır harçlara zam yapmıyor. 20 sene harçlara zam yapmasak ancak diğer belediyelerle aynı seviyeye geleceğiz”

BORNOVA, BAYRAKLI KONAK’TA 750 TL, ÇİĞLİ BELEDİYESİNDE 50 BİN TL

Harçlardaki fiyat farkını örneklerle açıklayan Öncü “İmar durumu harcı Bornova, Bayraklı, Konak Belediyesi’nden 750 TL’ye alınabiliyorken bu rakam Çiğli Belediyesi’nde 50 bin TL. İnşaatı tamamlayıncaya kadar bir sürü harç ödüyoruz. Yol bedelleri, tesisat harçları, konteyner bedelleri de aynı şekilde çok yüksek.ç” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum