Fiyat Farkında Hayal Kırıklığı Yaşayan Müteahhitler Tasfiye İstiyor

Fiyat Farkında Hayal Kırıklığı Yaşayan Müteahhitler Tasfiye İstiyor

Fiyat Farkı düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Müteahhitlerin beklentilerini karşılamayan düzenleme sektörü hayal kırıklığına uğrattı. Müteahhitler şartsız tasfiye talep ediyor.

A+A-

Müteahhitlerin uzun süredir beklediği, geçtiğimiz ay meclisten geçen fiyat farkı kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı.

Fiyat Farkı kararnamesinin kabul edilmesinin ardından sektör temsilcilerinden de açıklamalar geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı M. Erdal Eren ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) başkanı Tahir Tellioğlu fiyat farkı düzenlemesinin yeterli olmadığını dile getirirken tasfiye hakkının verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. 

60 BİN MÜTEAHHİTİN BATMA RİSKİ DEVAM EDİYOR

Kamu projelerinin inşaatını üstlenen 60 binden fazla kamu müteahhiti inşaat maliyetlerinde yüzde 100'ü aşan artışlardan dolayı zor günler yaşıyor. Bekledikleri fiyat farkını alamayan ve zararına iş yapan kamu müteahhitleri batma riskiyle karşı karşıya duruyor. Birçok müteahhit ihalesini aldığı ancak maliyet artışından dolayı yürütemediği işler için teminatını yakmaya hazırlanıyor. 

tahir-tellioglu-001.jpg

TELLİOĞLU: İVEDİLİKLE YENİ BİR DÜZENLEME YAPILMALI

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan İMKON başkanı Tahir Tellioğlu, "Kamu müteahhitlerimizin beklediği fiyat farkı kararnamesi malesef bu haliyle sektörü zor duruma sokacak. Konfederasyon olarak ivedilikle meslektaşlarımızın mağduriyetini giderecek hakkaniyet esaslı yeni bir düzenleme talep ediyoruz" dedi.

erdal-eren-001.jpg

ERDAL EREN: TASFİYE İMKANI VERİLMELİ

Türkiye Müteahhitler Birliği başkanı M. Erdal Eren ise şu açıklamalara yer verdi; "Kamu ile iş yapan müteahhitlerimizin yüksek maliyet artışlarının hiç değilse kısmen telafisi ümidiyle beklediğimiz Ek Fiyat Farkı düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ne yazık ki korktuğumuz oldu ve ek fiyat farkı formülü sektörümüzün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları gidermenin çok uzağında kaldı. Ülkemizin dört bir tarafından çok sayıda müteahhidimiz, mevcut şartlarda işlerini devam ettirmenin imkansız olduğunu belirtmektedir. Dünyanın içinden geçtiği olağanüstü dönem ve maliyet artışlarının sürmesi nedeniyle bu düzenlemeye rağmen işini sürdüremeyecek meslektaşlarımız için tasfiye imkanı verilmesi hususunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın dikkatlerine bir kez daha sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.