Faizsiz nasıl ev alınır?

Faizsiz nasıl ev alınır?

Banka aracılığı ile yâda farklı ödeme yöntemleri ile ev satın almak istiyorsanız kredi faizi ve vade farkı gibi ekstralar; alacağınız evin bedelinden daha fazla bir ödeme yaparak evinize yâda mülkünüze sahip olabilirsiniz.

A+A-

Özellikle faizin dinende caiz olmaması sebebi ile aranan alternatif seçeneğine faizsiz mülk edindirme şirketleri cevap veriyor.  Devlet denetiminde açılan ve 1990 yılından beri hizmet veren şirketler aracılığı ile faizsiz ev alma yollarını kullanarak binlerce kişi ev sahip oldu. 

Faizsiz ev alma yolları sizin ekonomik durumunuza göre değerlendirilir. Örneğin her ay sizin ödeyebileceğiniz taksit oranına göre bir gurup belirlenerek noter huzurunda yapılan çekiliş ile evinize yâda arsanıza sahip olmanız sağlanabilir. 

Banka kredisi ev alma yöntemlerinden biridir.  Ancak bu sistemde mutlaka az yâda çok faiz ödersiniz. Faizsiz ev alma yolları nelerdir?  Aşağıda bu konuda sizleri biraz aydınlatmaya gayret edeceğiz. 

Faizsiz ev alma yolları nelerdir?

Faizsiz nasıl ev alınır? Devletin sağladığı olanaklar var. Hayat şartlarının zorluğunu gören devlet tarafından 1984 yılından beri Türkiye genelinde kullanılan sitemde TC vatandaşı, bu sistemde avantajlarını kullanarak tüm hayatı boyunca bir defa ev sahibi olabilir. Ancak örneğin bu sistemde eğer üzerinize kayıtlı herhangi bir mülk varsa başvuru yapamazsınız.   Ve özellikle engeliler için özel kontenjan açtıkları sistem oldukça kullanışlı olsa da ülkemiz nüfusu dikkate alındığında maalesef yeterli değildir.  Konutların bulundukları şehirlere göre taksit ödemeleri 288 Türk lirasından başlayarak değişkenlik gösterebiliyor. 

Faizsiz nasıl ev alınır? Dinen faizin yasak olması ve banka faizlerinin yüksekliği sebebi ile 1990 yılından beri kullanılan alternatif bir diğer sistem faizsiz ev edindirme şirketleridir.  Bu şirketler devlet denetiminde hizmet verdikleri için oldukça avantajlıdır. 

Bu sistemi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kullanabilir. Bu sistemde taksit tutarlarınızdan peşinat ödeyip ödemeyeceğiniz gibi her üstünlük size aittir.  Kendi hesabınızı en iyi yine kendiniz bilirisiniz? 

Her aya ne kadar taksit ödeyerek bir ev mülk sahibi olmak istediğinize karar verin, peşinat vererek daha hızlı bir şekilde taksitleri bitirmek istiyor musunuz: Bu konuları netleştirin.  Alacağınız evi seçin, ne kadara mal olabileceğini görün.  Ve sonrasında faizsiz ev satan şirket danışmanı ile irtibata geçerek size en uygun şartlarda evinize sahip olun.  İşte bu kadar kolay!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.