İnşaat Deryası
  • E-DERGİ
  • EMLAK GÜNDEMİ
  • PROJELER
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • TOKİ
  • ULAŞIM
  • TİCARİ PROJELER
  • ARSA-ARAZİ
  • İMAR
  • Kategoriler
    • Arsa-Arazi
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • İhale
    • İmar
    • İnşaat Malzemeleri
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Ticari Projeler
    • TOKİ
    • Turizm
    • Ulaşım
    • Vergi-Kredi
  • Foto Galeri
    • Dekorasyon
    • Dünya
    • Emlak Gündemi
    • Magazin
    • Projeler
  • Web TV
    • Dekorasyon
    • Emlak Gündemi
    • Kentsel Dönüşüm
    • Magazin
    • Projeler
    • Sektörel
    • Teknoloji
  • Diğer
    • Yazarlar
    • Manşetler
    • Günün Haberleri
    • Gazete Manşetleri
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Sitene Ekle
    • İletişim
Faizsiz Konutta Yeni Dönem: İşte Başvuruda Bulunan 35 Şirket!Faizsiz Konutta Yeni Dönem: İşte Başvuruda Bulunan 35 Şirket!Konut kredisi faizi ödemek istemeyen vatandaşlar faizsiz finansman modeli ile satış yapan şirketlere yöneliyor. Bu şirketlere ilginin artması ile mağduriyetleri oluşmaması için düzenleme yapıldı. 35 şirket faaliyetlerine devam etmek için BDDK'ya başvurdu.
Faizsiz Konuta Yasal Düzenleme: Sermaye Şartı Geliyor!Faizsiz Konuta Yasal Düzenleme: Sermaye Şartı Geliyor!Hükümet faizsiz konut sisteminde mağduriyet yaşanmaması için yasal düzenleme için düğmeye basmıştı. Faizsiz konut satışı yapan şirketlere sermaye zorunluluğu getiren kanun teklifinin önümüzdeki günlerde meclise sunulması bekleniyor.
Faizsiz Konut Sistemi YasalaşıyorFaizsiz Konut Sistemi YasalaşıyorTürkiye'de faizsiz konut edindirme sistemi her geçen gün büyüyor. Sektörle ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından başlatılan yasal mevzuatın yıl sonuna kadar hazır olması bekleniyor.
Faizsiz Konut Sektörü Denetleme Yasasını BekliyorFaizsiz Konut Sektörü Denetleme Yasasını BekliyorDevlet faizsiz, Peşinatsız ve Kredisiz konut satışlarını güvence altına almak için yeni düzenleme yapacak. Emin Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, sektörün denetlenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını istediklerini kaydetti.
Faizsiz Ev Sistemi Devlet Güvencesi Altına AlınacakFaizsiz Ev Sistemi Devlet Güvencesi Altına AlınacakFuzulev yönetim kurulu başkan Zeki Akbal, faizsiz, peşinatsız, kefilsiz konut sisteminin devlet güvencesi altına alınacağını ve bu sisteme güvenin artacağını söyledi.
Faizsiz Konuta Talep Yüzde 110 ArttıFaizsiz Konuta Talep Yüzde 110 ArttıKonut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile vatandaşlar faizsiz ev modeline yöneldi. 2017 yılında 27 bin faizsiz konut satılırken geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 110 artarak 60 bine çıktı.
Faizsiz Konut Finansman Şirketleri Denetimden MemnunFaizsiz Konut Finansman Şirketleri Denetimden MemnunFaiz oranlarının artması ile faizsiz konut sahibi yapan sistem yüzde 50 büyüdü. Geçtiğimiz yıl 120 bin konut bu sistemle satıldı. Bunun üzerine cumhurbaşkanlığı sistem hakkında denetim kararı aldı.
İnşaat Sektörü 2019'da Faizsiz Sistemle Yükselecekİnşaat Sektörü 2019'da Faizsiz Sistemle YükselecekFaizsiz ev sahibi yapan sistem hızla büyüyor. Geçen yıl 20 bin konut faizsiz konut sistemi ile satıldı. Bu rakamın 2019'da daha da artması bekleniyor. Sistemin kontrolü için Hazine ve BDDK devreye girecek.
  • Mert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli ÇıkışMert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli Çıkış
  • TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?
  • Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!
  • Türkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut AldıTürkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut Aldı
  • Karabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız KazandıKarabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız Kazandı
  • Konutta ikametgâh kiralama DönemiKonutta ikametgâh kiralama Dönemi
  • Çelik Fiyatlarında Küresel GerilemeÇelik Fiyatlarında Küresel Gerileme
  • Ödeneksiz Projelere Tasfiye Hakkı Getirilmeli!Ödeneksiz Projelere Tasfiye Hakkı Getirilmeli!
  • Almanya’da Konut Krizi Büyümeye Devam EdiyorAlmanya’da Konut Krizi Büyümeye Devam Ediyor
  • ABD Konut Fiyatlarında ArtışABD Konut Fiyatlarında Artış
ÇOK OKUNANLAR
  • Konut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye ÇıktıKonut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye Çıktı
  • 63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek
  • 35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...
  • 2026’da Konut Üretimi Artacak2026’da Konut Üretimi Artacak
  • Konut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi KolaylaştıracakKonut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi Kolaylaştıracak
İnşaat Deryası
  • Ana Sayfa
  • Künye
  • İletişim
  • RSS
Tüm Hakları Saklıdır © 2016

İnşaat Deryası

 |  Haber Scripti

    Günün Öne Çıkan Haberleri

    • Konut Kredisinde Limit 20 Milyon TL'ye Çıktı
    • 63 Yıldır Tek İşimiz Konut Üretmek
    • 35 Metrekarelik Atölyeden 3.500 Metrekarelik Üretim Gücüne...
    • 2026’da Konut Üretimi Artacak
    • Konut Kredisi Düzenlemesi Finansmana Erişimi Kolaylaştıracak
    • Emlak Konut'tan Alsancak'a Üçüncü Proje
    • TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde Bu Hafta Hangi İller İçin Kura Çekilecek?
    • Konut Kredisi Çekecekler Dikkat!
    • İnşaatta Sürdürülebilirlik Tartışmaları Güç Kazanıyor
    • Kiracılar ve Ev Sahipleri Soluğu Mahkemede Aldı!
    • Mert Başaran’dan Konut ve Faizle İlgili Önemli Çıkış
    • Türkler Yurt Dışından 2,4 Milyar Dolarlık Konut Aldı
    • Uzmanlar Uyardı: Evini Satıp Altın Alanlar Dikkat!
    • Karabağlar Osman Aksüner’de Kentsel Dönüşüm Hız Kazandı
    • İzmir'in İkinci Çevre Yolu Projesi 3 Yılda Tamamlanacak