Faizsiz Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvuruları 17 Temmuzda Başlıyor

Faizsiz Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvuruları 17 Temmuzda Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların dönüşümü için verilecek olan faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli kredi başvurularının 17 temmuzda başlayacağını ve e-devlet üzerinden yapılacağını söyledi.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin hızla ayağa kaldırılması ve depremzedelerin evlerine kavuşmaları için hayata geçirilecek Yerinde Dönüşüm projesine başvurular, 17 Temmuz'da e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönemin başladığını ifade ederek 17 Temmuz'da başlatacakları "Yerinde Dönüşüm" projesinin Bakanlığın denetiminde evini yerinde dönüştürmek isteyen depremzedelerin beklentilerini karşılayacağını ifade etti.

Proje çerçevesinde kendi evini yerinde dönüştürmek isteyenlere desteklerin olduğunu belirten Özhaseki, bu projede, konut ve iş yerleri dönüşümü için hibe desteği ve kolay ödemeli kredilerin bulunduğunu söyledi.

Yerinde Dönüşüm projesinin deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruyacağını belirten Özhaseki,"Meydanları, çarşıları, kadim yapıları, tarihi silueti ve değerleriyle 11 şehrimizi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarında yeni bir dönem başlıyor." değerlendirmesini yaptı.

 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 10 YIL VADE FIRSATI

Yerinde Dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde yaraların hızla sarılacağına işaret eden Özhaseki, "Bakanlığımızın denetiminde yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin Türk Lirası, iş yerlerine 250 bin Türk Lirası hibe veriyoruz. Konutlarda 500 bin Türk Lirasından 800 bin Türk Lirasına, iş yerlerinde 250 bin Türk Lirasından 500 bin Türk Lirasına kadar iki yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz kredi desteği sunuyoruz." bilgisini verdi.

 BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm" kampanyasına başvurular 17 Temmuz'da başlayacak.

Yerinde Dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteğine başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181'den proje ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait iki gezici tır da proje hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.