Faiz, Yatırımın ve İş İnsanının Bir Numaralı Düşmanıdır

Faiz, Yatırımın ve İş İnsanının Bir Numaralı Düşmanıdır

Dövizdeki dalgalanma ve yüksek faiz nedeniyle yatırımlarını beklemeye aldıklarını ifade eden Limak Holding yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, "Faizin düşmesini isteriz. Faiz, yatırımın ve iş insanının bir numaralı düşmanıdır" dedi.

A+A-

Limak Holding’in Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, son haftalarda ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İş insanı olarak tek isteklerinin istikrarın sağlanması olduğunu belirten Özdemir, “İstikrar nedir, ben neyi beklerim. Uzun dönem dövizde stabilite isteriz, enflasyonun düşük gitmesini isteriz, faizin düşmesini isteriz. Faiz yatırımın iş insanının bir numaralı düşmanıdır” diye konuştu.

Dövizde yaşanan volatilitenin ve enflasyonun kendisini en fazla rahatsız eden konuların başında geldiğini vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti: “Eğer bir ülkede döviz, enfl asyon ve faiz birbirine paralel hareket ederse yalnız Türk iş insanı değil, yurt dışındaki iş insanı da Türkiye’ye yatırım gözüyle bakar. Bunların içindeki herhangi bir problem, yani üç ayağın herhangi biri fazla bir harekette bulunursa Türk iş insanını da, yabancı yatırımcıyı da rahatsız eder.”

Yatırımda 'Bekle Gör' Pozisyonuna Geçti

Nihat Özdemir, şu anda yatırımlarında ‘bekle gör’ pozisyonuna geçtiklerini ifade etti. Özdemir, “Bizim de yapacağımız bazı büyütme, genişletme yatırımları var. Şu anda bekliyoruz, ortamın biraz stabil hale gelmesi için bekleme durumunda olduğumuz yatırım çeşitleri var” dedi. Dövizdeki hareketliliğin yatırımların finansmanına etkileri konusunda ise Özdemir, şu ifadeleri kullandı: “Bizim finansmanlarımızın önemli bir bölümü dövize dayalı. Ama dövize dayalı yatırımların belli bir kesiminin geliri de döviz. Havayolu, otoyollar, yapacağımız Çanakkale Köprüsü… Evet finansmanımız yabancı para ama gelirimiz de yabancı para. Bunlarda sıkıntı yok. Ama öyle yatırımımız var ki, TL gelirimiz var. Mesela doğal gaz yatırımımız, santral. Kömür santrali yatırımımız, enerji dağıtımları. Bunların finansmanları yabancı para ama gelirleri TL. Tabii dövizdeki bu oynama, bizim finansmanları geri ödemede bazı açıklar olmasına sebep oluyor. Bunları da bankalarımız görüyorlar herkesin durumlarını, bu yeni şartlara göre, ödeme planlarını revize ederek yola devam ediyoruz. Ama faizin ve enflasyonun yüksekliği, dövizdeki oynaklık tabi ki yatırımcıyı rahatsız ediyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.