Faiz İndirimi Konut Satışlarına Olumlu Yansıdı!

Faiz İndirimi Konut Satışlarına Olumlu Yansıdı!

İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,99’a indirmesinin konut satışlarına ve inşaat sektörüne olumlu yansıdığını söyledi.

A+A-

İzmir Ticaret Odası ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Mahmut Özgener, “Kamu bankaları konut kredisi faiz oranlarını 0,99’a düşürerek vadeleri 180 aya çıkardı. Faiz indirimi konut satışlarına ve inşaat sektörüne olumlu yansıdı. Özel bankaların da hızlı bir şekilde faiz oranlarını düşürmesini beliyoruz” dedi.

Depreme karşı acil önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Özgener, “İzmir ve Denizli’de yaşanan depremler bir an önce önlem alınmasını gerektiğini bir kez daha gösterdi. Deprem yönetmeliği, yeni yapılan inşaatlara bazı standart getirildi ancak bunlar ne kadar yeterli orasını sorgulamak lazım. Ülke olarak kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız. Güvenli yapıları şimdiden inşa etmeli ve deprem riskini azaltmalıyız” ifadelerini kullandı.  

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİNDE YURTDIŞI KOLAYLIĞI

İzmir ticaret Odası’nın inşaat işçilerine mesleki yeterlilik belgesi verdiğini hatırlaran Özgener, Mesleki yeterlilik belgelerinde yapılan önemli bir düzenlemeyi de paylaştı. Özgener, yeni mesleki yeterlilik belgelerinin Türkçe ve İngilizce olarak düzenleneceğini söyledi. Mesleki yeterlilik belgeleri ilerleyen zamanlarda farklı dillerde de düzenlenecek. Yeni düzenleme ile yurtdışında çalışmaya giden işçiler belge için tercümanlık ihtiyacı duymayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.