Ev Almak Ve Faize Bulaşmamak Mümkün Mü?

Ev Almak Ve Faize Bulaşmamak Mümkün Mü?

Herkesin hayali olan ev sahibi olmak sadece faize girerek mi alınır? Huzur içerisinde yaşayacağımız evin alımı için sadece faize bulaşarak mı temin edebiliriz?

A+A-

Bu sorular muhafazakar kesem tarafından çokça sorulmakta olan merakla cevabı araştırılan sorulardan sadece birkaç tanesidir. Ev sahibi olmak isterken faiz ile iş yapmak istemeyen sadece muhafazakar kesem değildir. Faizlerin son zamanlarda çok yüksek seviyelere ulaşması sebebi ile birçok vatandaş kredi çekmek istememekte, büyük faiz farklarını kabul etmemektedirler. Bu durum ev satışlarında ciddi bir azalmaya sebebiyet vermekte ve inşaat firmalarını olumsuz etkilemektedirler.

Bu duruma çözüm üretmek zorunda olan inşaat firmaları da faizsiz ev amanın yolları konusunda arayış içerisinde olan vatandaşlar gibi faizsiz ev satmanın yollarını araştırmışlar ve durum ile ilgili bazı kampanyalar hazırlamışlardır.

Faizsiz Ev Kampanyaları

Kredi oranları çok düşük olsa dahi kredi ile ev sahibi olmak istemeyen muhafazakar kesim ile, faizin büyük yükünü yüklenmek istemeyen kişilere hitaben hazırlanmış faizsiz ev kampanyaları, faizsiz ev almak konusunda hassasiyeti bulunan kişileri oldukça memnun etmiştir.

Ev satış ofislerinde gerekli açıklamaları yapan firma yetkilileri müşterilerini her hangi bir banka ile muhatap etmedin ev sahibi yapmaya başlamışlardı. Bu konunun çözümünü senetle ev satışı yaparak aşan firmalar, müşterilerinin ödeyeceği vade sayısına göre senet düzenleyerek müşterilerin imzalaması sonucu evlerini teslim etmektedirler. Her senedin üzerinde ödeyecekleri vade tarihi bulunan müşteriler zamanı gelmesi ile senetlerini ödemektedirler.

Senetlerin Zamanında Ödenmemesi Durumunda Ne Olur?

Senet devlet nazarında geçerliliği olan bir değerli evraktır. Zamanında ödenmemesi durumunda çeşitli yaptırımları beraberinde getirmektedir. Zamanında ödenmeyen senetlere muhatap firma ya da kişi icra takibi başlatabilmektedir. Öncelik ile alınan ev üzerine konulan icra takibi diğer değerli mülkler ve banka hesaplarına varıncaya kadar olabilmektedir.

Bu istenmeyen durumların yaşanmaması adına ödenebilecek düzeyde bir anlaşmanın yapılması hem alıcı hem satıcı açısından oldukça örnek arz eden bir durumdur. Senetlerin ödenmesinde sıkıntı yaşanacağı önceden ön görülmesi durumunda firma yetkilileri ile temas kurulup yardım istenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.