"Ev Almak İsteyenler Yılbaşını Beklemesin"

"Ev Almak İsteyenler Yılbaşını Beklemesin"

Dünyadaki para haraketleri ve ABD seçimleri sonrası doların yükselmesi, inşaat firmalarının demir ve akaryakıt gibi girdi maliyetlerini yükseltiyor. Artan maliyetlerin yılbaşından sonra konut fiyatlarına da yansıyacağını kaydeden Tanyer İnşaat Yönetim Kur

A+A-

Konut sektöründe artışa neden olan bir diğer önemli konunun da, arsa maliyetleri olduğuna dikkat çeken Tanyer, yüksek arsa maliyetlerini düşürmek için planlama ve kentsel dönüşüm konularının öne çıktığını; uzun vadeli gerçekleştirilecek bir planlamayla yeni arsa üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Münir Tanyer, kentsel dönüşümde yerel yönetimler, akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinin de konuya dahil olarak hem İzmir'in yapısına uygun, hem de sosyal donatı anlamında zengin projeler yapılmasının önemini dile getirdi.

PROJELERE İSTANBUL İLGİSİ

Narlıdere'de yaşamın başladığı Asma Bahçeler ve temel aşamasında olmasına rağmen % 75'lik satış rakamına ulaşan Bulut Orman projelerinin, İzmir başta olmak üzere; Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerden de kendine alıcı bulduğunu belirten Tanyer, “BulutOrman projesi, doğayla içiçe ve modern mimarisiyle beğen topladı. Yapımı tamamlanan ve kısa bir süre önce hizmete açılan Yaşar Kemal Rekreasyon Alanı da sunduğu olanaklarla bölgenin değerini artırdı. Ev almak isteyenlere 24 aya kadar vade seçenekleri ve 0,80 oranındaki faiz oranlarıyla ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. 1+1, 2+1 ve 3+1 'den oluşan daire tiplerini şu anda 350 bin ile 1 milyon 250 bin TL. aralığında değişen fiyatlarla satışa sunuyoruz. BulutOrman projesinde şu anda kademeli olarak kazık ve ankraj çalışmaları devam ediyor. Evleri Aralık 2018'de sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İzmir'in doğası, çağdaş toplum yapısı ve sunduğu sosyal olanakları nedeniyle yoğun kent yaşamından bunalan insanlar tarafından adeta bir kaçış noktası olarak görüldüğünü hatırlatan Münir Tanyer, İzmir'deki inşaat projelerinin satışlarının önümüzdeki dönemde de artarak sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.