Emsal Artışıyla İnşaat Maliyeti Karşılanacak!

Emsal Artışıyla İnşaat Maliyeti Karşılanacak!

Bayraklı'da Halk Konut kampanyası kapsamında ikinci projenin temeli atıldı. 48 dairelik projede hak sahipleri 40 dairesini alırken emsal artışı ile sağlanan 8 daire de satılarak inşaat maliyetinin büyük bir kısmı karşılanacak.

A+A-

İzmir depreminde hasar alan ve yıkılan binaların yeniden yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi'nin ikinci etap imza töreni gerçekleştirildi. Buna göre Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek verecek. Törende konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “ Depremin ilk gününden bu yana yaptıklarımız ortada. Biz her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bugün ikincisini imzalıyoruz sırada 10 etap daha var. Depremzedelerimize hayırlı olsun” dedi.

İZBETON, Ege Şehir ve Baybel kentsel yapı işbirliği ve kooperatifleşme yöntemi ile depremzedelerin evlerine daha uygun maliyetlerle kavuşmasının önünü açan Halk Konut projesinde ikinci etap imzaları atıldı. Bu kapsamda 30 Ekim İzmir depreminde ağır hasar alan ve sonrasında yıkılan Çiçek Hanım Apartmanı sakinlerinin kurduğu Halk Konut 2 Yapı Kooperatifi temsilcileriyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri EGEŞEHİR AŞ ve İZBETON AŞ ile Bayraklı Belediyesi şirketi BAYBEL AŞ'nin oluşturduğu ortak girişim yetkilileri arasında sözleşme imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Türkiye'de ilk kez uygulanan proje kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için belediye güvencesi ve teknik destek sağlayacak.

NELER YAPTIĞIMIZ ORTADA

İmza töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Afetlerden sonra enkaz kaldırma sürecinin sorunsuz olarak yürütülmesi, çadırların kurulması, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının yarım saatte karşılanması, yurttaşlarımızın geçici konutlara yerleştirilmesi noktasında Büyükşehir Belediyemizle birlikte üzerimize düşeni yaptık. Hak kayıpları olmaması için K sınırlarını ayarladık, ada ve parsel bazında emsal artışlar yapıldı. Ne yaptınız diyenlere soruyorum: Bu yaptıklarımızın hangisini Van’da, Elazığ’da, Rize’de yaptınız? Tek dileğimiz depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde kredi miktarının verilmesi, rezerv alandan sadece depremzedelerimizin yararlanması, hafif, orta veya ağır hasarlı ayrımı yapılmadan tüm yurttaşlarımızın kalıcı konutlarına hızla kavuşmasıdır. Bu işin gerçekleşmesinde büyük emeği olan ve projenin mimarı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'e de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

MAĞDURİYETLERİ AZALTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, "Mağduriyetleri azaltmak için her zaman yanınızdayız. Bundan sonra da bütün gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bugün halk konutun 2’nci imzalarını atıyoruz, yakında diğerleri de gelecektir. Tüm mağduriyetleri azaltmak için çalışıyoruz” dedi.

BAŞKANLARIMIZ HER ZAMAN ARKAMIZDA

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "25 Haziran'da atılan birinci imzadan sonra ikinci imzayı merakla bekledik. Umudunu kaybedenlere 'belediye başkanlarımız arkanızda' dedik. Belediye Başkanımız Serdar Sandal'a bir şey söylediğimizde hemen gerçekleşiyor, sorun yaratanlar binaların müteahhitleri ve mimarları, bizi belediye ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Herkes işini yaptığında işlerin nasıl hızlı yürüdüğünü görecek. 23'ünü ayda gülebiliyoruz, buna da şükür" diye konuştu.

BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Halk Konut 2 Kooperatifi Başkanı Cüneyt Yılmaz ise, "11 kooperatif kuruldu, kurulma aşamasındaki 10 kooperatif daha yani bin bağımsız bölüm daha kooperatifleşme modeliyle hayata geçecek. Bu model umarım Türkiye'ye örnek olur. Depremzedeler adına emeği geçen tüm başkanlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ederim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.