Emlakçılar 'Kiracıdan Kiralık' Sistemine Tepkili

Emlakçılar 'Kiracıdan Kiralık' Sistemine Tepkili

'Kiracıdan Kiralık' sisteminin büyümesi ile ilgili haberler üzerine açıklama yapan TÜGEM başkanı Hakan Akdoğan, "İster kiracı olsun, ister müteahhit olsun kimse kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemez"

A+A-

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) bazı medya organlarında kiracıdan kiralık, yeni iş kolu, emlakçı devre dışı kalır konulu haberlerle ilgili açıklama yaptı.

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, konu ile igili olarak şu ifadeleri kullandı: “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak faaliyetleri sadece yetki belgeli emlak işletmeleri tarafından yapılabilir. İster kiracı olsun, ister müteahhit olsun kimse kendi adlarına kayıtlı taşınmazlar dışındaki yerlerin satış ve kiralamalarına aracılık edemez. Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında 6585 Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde öngörülen idari para cezası verilir.”

Takipçisi Olacağız

Özellikle emlak danışmanlığı mesleğinin yurtdışında nitelikli kişiler tarafından yapıldığını vurgulayan Akdoğan “Dernek olarak mesleğimiz itibarsızlaştırmaya çalışan tüm girişimleri takip edeceğiz. Özellikle üyelerimizden gelen bildirimleri başta Ticaret İl Müdürlükleri olmak üzere Bakanlıklarımız ile de paylaşıyoruz. İhbar hattımıza gelen her başvuruyu ilgililere ulaştırıyoruz. Özellikle sanal ofisler, gerçek dışı ilanlar, ofisi olmadan aracılık faaliyetlerinde bulunarak haksız rekabete neden olan aracıları ortadan kaldıracağız” açıklamasında bulundu.

Tüketiciler Emlak İşletmeleri Dışında İşlem Yapmamalı

Bu tür algılar ile tüketicilerin yaşayacağı mağduriyetlerle ilgili konuşan TÜGEM başkanı “Girilen ilanlarda kişilerin gerçekten mal sahibi olup olmadığının kontrol edilmesini bakanlığımızdan talep ettik. Ticaret Bakanlığına da bu konuda büyük görevler düşüyor. Ayrıca tüketiciler de emlak işletmesi seçerken çok dikkatli olmalı. Gerçek ofisi olmayan, kiracı olarak taşınmazı kiraya vermeye çalışan, vergi ve oda kaydı bulunmayan yetkili emlak işletmeleri dışında kimse ile çalışmamalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.