Emlak Sektörünün İlk Yerinde AR-GE Merkezi Kuruldu

Emlak Sektörünün İlk Yerinde AR-GE Merkezi Kuruldu

Zingat.com, emlak sektöründe AR-GE sertifikası alan ilk firma oldu. 2015 yılından beri sektörde son kullanıcıya birebir dokunan projeler üreten şirket, AR-GE merkezinde geliştirdiği uygulamalarla sektöre öncülük etmeye devam edecek.

A+A-

Zingat.com, AR-GE alanında yaptığı inovatif çalışmalarla sektöre ivme kazandırmayı sürdürüyor. Kurulduğu günden beri emlak danışmanlarına ve son kullanıcıya birebir ulaşan inovatif projeler üreten şirket, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı, yerinde AR-GE merkezi sertifikasını alarak emlak sektörünün ilk AR-GE merkezi oldu.
“Son kullanıcının en büyük sorunu bilgi ve güven”

Zingat.com'un CTO'su Mehmet Erkek, Eylül 2015'ten beri AR-GE yapan şirketin en büyük hedefinin sektörde bir dönüşüm yaratmak olduğunu ifade etti: “Sektördeki en temel sorunlardan biri olan bilgi eksikliğini ve güven sorununu giderecek araştırma ve geliştirmeler yaparak yenilikçi işler yapıyoruz. Bu bağlamda özellikle kullanıcının emlak arama sürecinde sağlıklı kararlar vermesini sağlayacak projeler ürettik.   Artık yenilikçi faaliyetlerimizi bir adım öteye taşıyarak, çalışmalarımızı bakanlık tarafından destekli yerinde AR-GE merkezi olarak sürdüreceğiz.

Şu an emlak sektöründe konsept aşamasında olan üç, aktif olarak üzerinde çalıştığımız beş projemiz bulunmakta. Bu projelerden biri de İş Bankası Konut Kredi seçim sürecine de entegre edilen YaşamSkoru uygulamamız. YaşamSkoru ile ev almak ya da kiralamak isteyenlerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik, tamamen kişiye özel bir emlak rehberliği sunuyoruz. Kişinin şehir haritası üzerinde en çok zaman geçirdiği evi, işi ve sosyal mekânlarını belirli kriterlere göre geliştirdiğimiz bir algoritma ile analiz ederek yaşam kalitesini hesaplıyoruz. Tabii ki amacımız yaşam skoru terapistliği yapmak değil. Biz belirli sosyoekonomik parametreler üzerinden referans bir değer üretiyoruz. Ardından bu değeri artıracak yeni proje, ev alma ya da kiralama önerilerinde bulunuyoruz. Kiralanan yerin ulaşım imkanlarından tutun da semtin hava kirliliğine, yeşil alandan yolda geçirdiğiniz zamana kadar her şey bu uygulamayla hesaplanıyor.”

“Sektörle sınırlı kalmayıp akademik dünyayla da iş birliği yapacağız”
Çalışmaları arasında Zingat Akademi'yi kurmak olduğunu belirten Mehmet Erkek, konuyla ilgili, “Ülkemizdeki sektörlere baktığımızda akademik dünyayla en çok iç içe olan, bu anlamda en başarılı olan sektörün sağlık sektörü olduğunu görüyoruz. Ancak benzer bir başarının diğer sektörlerde oluşmaması için hiçbir neden yok. Dünyadaki önemli üniversiteler, halihazırda birçok sektörde kritik dönüşümlere öncülük ediyor. Özellikle bilişim alanında önemli başarılara tanıklık ediyoruz. Biz de Zingat.com olarak benzer işbirliğini ülkemizde emlak sektörüne taşımayı hedefliyoruz. Bünyemizde yapay zekâ, makine öğrenmesi ve derin öğrenme gibi alanlarda AR-GE projeleri üretiyoruz. Yakın zamanda bu çalışmalarımız için üniversitelerle iş birliği yapacağız. Bilginin paylaşıldıkça büyüdüğüne, değer yarattığına inanan bir firma olarak AR-GE çalışmalarımızda alanında öncü akademisyenlerle çalışmak istiyoruz. Hedefimiz, bilgi ve deneyimlerinizi ‘Zingat Akademi' şemsiyesi altında, eğitim serileriyle ilgilenen herkese aktarmak. Ayrıca ortaya koyduğumuz bu çalışmaları uluslararası konferanslarda duyurmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.