Emlak Sektöründe Yaşanan Sıkıntılar Azalacak

Emlak Sektöründe Yaşanan Sıkıntılar Azalacak

Taşınmaz Ticareti Hakkında yönetmelik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan First Class yönetim kurulu başkanı Gülçin Okay bu yasal düzenlemeyle emlak danışmanlığı sektöründeki sıkıntıların azalacağını söyledi

A+A-

Gayrimenkul sektörünün uzmanlık isteyen bir iş dalı olduğunu belirten First Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, bakanlığın getirdiği düzenlemenin sektörde yaşanan sıkıntıları azaltacağını söyledi.

Uzun yıllardır her isteyenin emlakçı olabildiğini fakat bu yeni yönetmelik ile bazı kısıtlamalar getirildiğini ifade eden Okay, “Emlak işi yapmak isteyenlerin vergi levhası, meslek odası kaydı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki yeterlilik sertifikası olması gerekiyor. Bakanlık yıllardır sektörü sıkıntıya sokan ve hizmet kalitesini de aşağı çeken bu duruma el koydu. 05 Haziran tarihinden itibaren yürürlüğe giren yönetmelik ile birlikte her isteyen emlak sektöründe çalışamayacak. Yalnızca işine gerekli özeni gösteren ve eğitim ve teknolojiye yatırım yapan kişiler çalışmalarını devam ettirebilecek” diye konuştu.

Günümüz yaşantısında insanların beklentilerinin de farklılaştığını ve buna uygun olarak sürekli olarak yenilenmek gerektiğini hatırlatan Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gayrimenkul sektöründe çalışan 120 bin emlakçı var. Bu yeni düzenlemeden sonra kayıtlı ve tüm yönetmeliklere uygun çalışan danışman sayısında azalma olacağını tahmin ediyorum. Burada rakamın düşmesi önemli değil, önemli olan kurumsal bir yapıda çalışılması ve hizmet kalitesinin artmasıdır” diye konuştu.

YATIRIM İÇİN UYGUN ZAMAN

Gülçin Okay, hükümetin son dönemde açıkladığı tapu harcı indirimi ve kredi faiz oranının 0.98'e çekilmesini sektör adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Okay şöyle devam etti: “Sektörde ramazan ayı, okulların kapanması, yaz ayı olması, seçimler ve yükselen döviz fiyatları bir araya geldiği için nispeten durgunluk yaşandı. Fakat buna rağmen yine de hayat devam ediyor ve alım satımlar da bir şekilde gerçekleştiriliyor. Şu anda gayrimenkul almak için yatırımcıların önünde güzel bir fırsat var. Çünkü seçimden sonra Eylül Ekim ayına dek bu fiyatlar gitgide yükselecektir. Yatırımcıların bu fırsatı değerlendirip gerekli satın almaları yapmalarını öneriyorum”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.