Emlak Konut'tan Küçükçekmece'ye 8 Bin Konutluk Proje!

Emlak Konut'tan Küçükçekmece'ye 8 Bin Konutluk Proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Küçükçekmece'de yeni konut projesine başlayacak. Firma, bölgedeki arsa için bu yıl içinde ihaleye çıkacak.

A+A-

Emlak Konut GYO, Küçükçekmece'de yeni başlayacağı projeyle bölgede yeni bir şehir kuracak. 7-8 bin konut inşa edilecek arsa için bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkılması planlanıyor. 

Toplam 1 milyon metrekare arsada deniz ve göl aynı lokasyonda yer alıyor. Konut ve sosyal alanlardan oluşacak proje 7-8 etaptan meydana gelecek.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum proje ile ilgili bilgi verdi. Kurum, "Proje daha ihaleye çıkmadan yabancı yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Deniz ve göl manzarasını konutlara değil vatandaşın kullanımına yönelik kurguladık" diye konuştu.

Konut ve ticari alanlardan meydana gelecek Galatasaray'ın Florya arazisindeki projesi ise 20 dönüm alan üzerinde yükselecek. Galatasaray'ın Riva arsasında kendi kendine yetebilen ekolojik proje yapılacak. 

Kurum, "Kullanılan inşaat malzemesi bile ekolojik olacak. Konut, ticari ve turizm imarlı arazide yaklaşık 2 bin bağımsız ünite olacak. İstanbul'un yanıbaşındaki projede atlı binicilik gibi birçok alternatif de yer alacak'' dedi.

Arsalarını tek tek ihaleye çıkaran Emlak Konut, bir yandan da arsa almanın peşinde Murat Kurum, arazi alımında İstanbul'a ağırlık vereceklerini ve bu yıl içinde 1 milyar 500 milyon liralık arsa alacaklarını açıkladı. 

Türk müteahhitlik sektörünün kendini sürekli yenilediğini belirten Kurum, "Her yeni projede üstüne daha farklı ne ekleyebiliriz diye düşünülüyor. Farklı mimariler ve çok yüksek standartlarda daire içi malzemeler kullanılıyor. Bunlar güzel gelişmeler ancak satınalma gücü de göz önüne alındığında projelerde israfa kaçacak malzemeden kaçınmak gerekiyor. İnşaat firmaları bundan sonra yapacağı konut projelerinde finansman konusuna da fokuslanmalı. Konut alıcısının finansmana kalay ulaşımı şart" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.