Emlak Konut GYO ve THY 10 Bin Konutluk Şehir Kuracak

Emlak Konut GYO ve THY 10 Bin Konutluk Şehir Kuracak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. havalimanı çevresinde 10 bin konutluk yeni bir şehir kurulacağını duyurmasından sonra Emlak Konut ve THY harekete geçti. THY, Emlak Konut’un 5 yıl önce satın aldığı arsaya ortak oldu.

A+A-

Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları, 3.Havalimanı’na komşu 10 bin konutluk yeni bir proje için kolları sıvadı. Emlak Konut’un Arnavutköy Dursunköy’deki arsası üzerinde geliştirilecek olan projeye THY arsanın yüzde 50’sini satın alarak ortak oldu. 

3 milyon 600 bin metrekare dev alan üzerinde yükselecek olan Emlak Konut THY projesi etap etap tamamlanacak. 

29 EKİM’DE TEMELİ ATILCAK
Projenin arsasını 5 yıl önce satın aldıklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, THY’nin arsanın yüzde 50’sini satın alarak projeye dahil olduğunu söyledi. Projenin etaplar halinde gelişeceğini belirten Kurum, “3.Havalimanı’nın 1.etabı 29 Ekim’de açılacak. Biz de projemizin 1.etabının temelini 29 Ekim’de atarak projeye başlayacağız. 16 ayda da projenin ilk etabını bitirmeyi düşünüyoruz” dedi. Kurum, projenin tamamını ise 4-5 yılda bitirmeyi planladıklarını söyledi. 

RANT PROJESİ DEĞİL
Havalimanı çalışanlarına yönelik geliştirilen projenin asla rant projesi olmayacağına dikkat çeken Kurum, “Burası bir rant projesi olmayacak, örnek bir şehircilik projesi olacak.  Arsanın yüzde 50’sini yani 1 milyon 800 bin metrekaresini terk ettik. Yükseklik zemin+4 katı geçmeyecek. Yoğunluğu az, içinde millet parkı da olan, zengin sosyal olanaklara sahip yaşanılabilir bir proje yapacağız” diye konuştu. 

EN UCUZ PROJEMİZ OLACAK
Murat Kurum, “Projede 2+1’den 5+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alacak. 2-3 ay içinde projeyi planlayacağız. Yaklaşık 10 bin konut geliştirmeyi planlıyoruz. Tasarımlarına başladık. 4-5 yıl içinde projenin tüm etaplarını tamamlamayı istiyoruz. Projenin arsasını 5 yıl önce almıştık. Şu anda arsa maliyetimizin en düşük olduğu yer. Diğer projelerimiz arasında en düşük fiyatlarımızın olduğu proje olacak” diye konuştu. 

TEK ARAZİDE YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK PROJEMİZ
13 yılda 130 bin bağımsız birim geliştirdiklerini belirten Murat Kurum, burası bizim tek arazide geliştirdiğimiz en büyük projemiz olacak dedi. 

12 BİN TALEP
Projeye 12 bin talep aldıklarını belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, “12 bin talep sadece anonim ortaklarımızı kapsıyor bunlar içinde iştiraklerimiz yok. Projeye çok yoğun talep var. Bizim burada amacımız büyük karlar değil. Maliyeti minimumda tutarak sosyal donatı alanları iyi planlanmış, çevre dostu yaşanılabilir bir proje yapmak” şeklinde konuştu. 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.