Emlak Bankası Yerli Üretim Yapan Şirketleri Fonlayacak

Emlak Bankası Yerli Üretim Yapan Şirketleri Fonlayacak

Emlak Bankası yönetim kurulu üyesi Zeki Sayın 2019 yılında 15 şube ve 250 personele ulaşmayı planlıyor. Sayın, Emlak Bankası'nın ithalatı düşürmek için yerli üretim yapan şirketleri fonlayacaklarını söyledi.

A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) onayını takiben faaliyet iznini alan Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ, stratejik sektörler ile projelere destek sağlayacak.

Yeni Akit Gazetesi'nden Buğra Kardan'ın haberine göre 18 yıl sonra tarih sahnesine dönen banka, milli projeleri finanse edip ithalat bağımlılığını azaltacak ayrıca dev yatırımların önünü açacak.

Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Sayın, büyük hedefler koyduklarını ifade ederek, bankanın önemli hizmetler sunacağını şu sözlerle dile getirdi: “Planlarımız çok. İlk etapta ithal ikameli projelere odaklanacağız. Bu projeleri fonlayacağız. Dışarıdan temin ettiğimiz ürünlerin ülkemizde üretilmesine katkı yapacağız. Bu ürünlere makineler ve motorlu taşıtlar örnek verilebilir.” Yerli ve milli yatırımlara da önem vereceklerini vurgulayan Sayın, “Bu adımımızla üretime ivme katacağız, reel ekonomiyi büyüteceğiz, refah ve kalkınmayı artıracağız” dedi. 

Arazileri birleştireceğiz

Sayın, tarıma da büyük önem verdiklerine işaret ederek, “Bu çerçevede bölünmüş ve parçalanmış alanların bir araya getirilmesini, ayrıca kamuya ait atıl arsaların kullanıma açılmasını merkeze alıyoruz” diye açıklama yaptı.
 
Sayın, “Ayrıca ülkemiz turizmini güçlendirecek yatırımlara önayak olmak, kıymetli taşların yapımı ve kesimi konusunda İstanbul’u hub haline getirmeyi de amaçlıyoruz. Bu planlarımıza ve projelerimize ileride yenileri eklenebilir” dedi. 

Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ’nin kuruluş sürecine değinen Sayın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emlak Bankası’nın tasfiyesi sürecinde 200’ün üzerinde personelle çalıştık. O tarihte hiçbir menkul ve gayrimenkul yoktu, sadece ödenmemiş krediler vardı. 17 bin borçlu söz konusuydu. Bu rakamı 5 bine kadar indirmeyi başardık. Hazine’ye olan borcumuzu ödedik. Sıra cetvelindeki borcumuzu kapattık. Anadolu Bankası’ndan gelen problemi halletmemizin akabinde de Emlak Katılım’ı hayata geçirdik. Tasfiye etabında Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmek hiç de kolay değildi. Şükür ki bu görevi hakkıyla ifa ettim.”

Hedef 15 şube

Şu anda 750 milyon TL sermayesi ve 145 çalışanı olan Emlak Katılım’ın 2019 sonunda 15 şubeye ve yaklaşık 250 personele ulaşması planlanıyor. Bankanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Emin Birpınar. Yönetim kurulu ise Abdullah Erdem Cantimur, Zeki Sayın, Mehmet Ersoy, Mehmet Ali Kahraman, Murat Balcı ve Deniz Aksu’dan teşekkül ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.