Emeklilik İkramiyesi ile Artık Oda Bile Alınamıyor

Emeklilik İkramiyesi ile Artık Oda Bile Alınamıyor

Son yıllarda Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş emeklileri de olumsuz etkiledi. Ortalama konut fiyatının 1 milyon TL’yi aşması ile birlikte emeklilik ikramiyesi ile bazı yerlerde bir oda bile alınamıyor.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Bakanlığın 2023 senesindeki bütçesi hakkında yapılan sunum zaman zaman büyük tartışmalara da sahne oluyor.

Bu tartışmalardan biri de İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı'nın eleştirileri sonrasında yaşandı. Sıdalı yaptığı konuşmasında AK Parti hükümetinin barınma politikasını eleştirerek, 2010 yılından bu yana Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi yayınlanıyor. Endekse göre, o günden bugüne gelir ile konut fiyatları arasındaki makas keskin bir şekilde açılmaya devam ediyor. 12 yılda ortalama konut fiyatları 12 katına çıkmış. Peki, gelir bu kadar artmış mı? Artmamış” diyerek emeklilik ikramiyesinin de bu artıştan payını aldığını dile getirdi.

KONUT SATIŞI ARTIYOR EV SAHİPLİĞİ ORANI DÜŞÜYOR

Türkiye'de konut satış rakamlarının yükseldiğini ancak ev sahipliği oranının düştüğünü belirten Sıdalı "İktidarınızdan önce, mesela memurlar, emeklilik ikramiyesiyle 3 artı 1 ev alabiliyordu. Şimdi ise rayici daha düşük bir semtte en fazla artı 1'i, yani 1 odasını alabiliyor. Maaşlı çalışanların çok büyük çoğunluğu, bir ömür çalışsa bile bir ev alamıyor" diyerek emekli ikramiyesi ile ev sahibi olmanın artık imkansız olduğunu dile getirdi.

Hükümetin başlattığı konut kredisi kampanyasını da eleştiren Sıdalı aylık geliri 5 bin 500 TL olan insanların 14 - 15 bin liralık konut kredisi taksitini ödemelerinin imkansız olduğunu belirterek sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.