Ekrem Demirtaş’ın 78 Milyonluk Arsasının İptal Edilen İmar Planı Askıda

Ekrem Demirtaş’ın 78 Milyonluk Arsasının İptal Edilen İmar Planı Askıda

Ekrem Demirtaş’ın, TOKİ’den ihaleyle 78 milyon TL’ye aldığı 135 dönümlük Bornova Doğanlar arsasının mahkeme kararıyla iptal edilen imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

Maliye hazinesi tarafından TOKİ’ye devredildikten sonra imara açılan ve ihale usulüyle satışı gerçekleşen Doğanlar Hacılarkırı mevki 143 parseldeki askeri arazinin iptal edilen imar planları yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı.

TOKİ’nin hazırladığı imar planları, İzmir 4. İdare mahkemesi tarafından 15 Eylül 2017 tarihinde yeşil alan miktarında azalma olduğu, kültürel tesis alanı ayrılmadığı ve belediye hizmet alanı olarak ayrılan alanın hangi amaçla ayrıldığı belirtilmediği gerekçesiyle iptal edilmişti.

Mahkeme tarafından iptal edilen imar planları Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yeniden düzenlendi. Çevre Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanan yeni imar planları Çevre Şehircilik İzmir il Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı.

EKREM DEMİRTAŞ 78 MİLYON TL’YE ALMIŞTI

İzmir Ticaret Odası eski başkanı Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz ağustos ayında 78 milyon TL bedelle ihaleye çıkan TOKİ doğanlar arsasına teklif veren tek kişi olmuş ve ihale komisyonun incelemesinin ardından arsanın Ekrem Demirtaş İnşaat’a satışı onaylanmıştı. Ekrem Demirtaş’ın arsayı satın almasından yaklaşık 1 ay sonra mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

EKSİKLER TAMAMLANDI

Hazırlanan imar planında mahkemenin iptal gerekçesi gösterdiği eksiklikler giderildi. Belediye hizmet alanı itfaiye istasyonu olarak belirlenirken yeşil alan oranı artırıldı ve kültürel tesis alanı ayrıldı.

toki-bornova-arsasi.jpg

İmar planı kararları şu şekilde;

Alanının güneyinde itfaiye istasyonu olarak kullanılmak üzere belediye hizmet alanı düzenlemesi yapılmıştır kullanım amacı plan üzerinde belirtilmiştir

Belediye hizmet alanının batısında, mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararında belirtilen kullanım kararından olan kültürel tesis alanı düzenlemesi yapılmıştır.

Alanın güneyinde yer alan akaryakıt istasyonu, alanın güneyinde ve batısında ilave yeşil alan düzenlemeleri yapılmıştır.

Toplu işyeri alanının doğusunda yer alan 10 metrelik yaya yolu yeşil alan miktarının artırılması için 7 metre olarak düzenlenmiş, yolun daraltılması ile artan yeşil alanı ilave edilmiştir.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.