Ege Sahillerindeki Değerli Arsalar Satışa Çıktı

Ege Sahillerindeki Değerli Arsalar Satışa Çıktı

TOKİ 32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekarelik 242 arsayı satışa sunarken, Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Didim ile Muğla Güllük’te arsalarını ihaleye çıkardı.

A+A-

Türkiye’nin en güzel sahillerindeki arsalar satışa çıktı. TOKİ 32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekarelik 242 arsayı satarken,  Vakıflar Genel Müdürlüğü ise Aydın Didim ile Muğla Güllük’te arsalarını ihaleye çıkardı.

Belediyeler başta olmak üzere son günlerde Resmi Gazete’de kamu kurum ve kuruluşlarının arsa satış, kiralama ihaleleri arttı. 

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Muğla Güllük’te, hemen Marina’nın yakınında 2 bin metrekarelik alanı 5.4 milyon muhammen bedelle inşaat yaptırılmak üzere 25 yıllığına kiralama ihalesi düzenliyor. Aynı bölgede 8 bin metrakerelik arsa için inşaat yapımı karşılığı, 23 yıl süreyle kiralama ihalesi yapıldı. Muhammen bedel olarak ise 2.9 milyon lira olarak açıklandı.  Efeler Işıklı’da yaklaşık 7 bin metrekarelik zeytin ve salamura tesisi ile arsası 27 yıllığına 11.6 milyon lira; 2 bin metrekarelik bir diğer arsa da 1.8 milyon lira muhammen bedelle 21 yıllığına kiralama ihalesi yapıldı. İhaleler 9 ve 10 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Aydın Valiliği de Didim Altınkum’da Yalı Caddesi üzerinde bulunan 678 metrekarelik vali evini 7.5 milyon liraya satışa sundu. Arsanın bir bölümü, kıyı kenar çizgisinde bir bölümü de imarsız olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.