Ege Mahallesi ve Uzundere 2. Etap İhalesi Sonuçlandı

Ege Mahallesi ve Uzundere 2. Etap İhalesi Sonuçlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm 2. etap ile Ege Mahallesi kentsel dönüşüm projelerinin ihalesi yapıldı. Uzundere 2. etap için tek teklif Folkart'tan gelirken Ege mahallesi'nin 5. kez düzenlenen ihalesine teklif veren olmadı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı kentin farklı noktalarında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor.

“Yüzde 100 uzlaşıyla” dayalı olarak devam eden çalışmalar kapsamında Uzundere 1. Etap'ta binalarında sona yaklaşıldı. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi Uzundere 2 .Etap ve Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projeleri için Aralık ayında yapılan ihalenin ardından yeniden ihaleye çıkıldı.

UZUNDERE 2.ETAP İÇİN TEK TALİP

FOLKART Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’nda, yüzde 100 uzlaşma sağlanan 11182 ve 11184 adalardaki "Uzundere 2. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İşi İhalesi" için teklifler alındı. İhale için tek teklif Folkart Yapı’dan geldi.

Uzundere’deki 1. Etap inşaat çalışmaları da Folkart Yapı tarafından yapılıyor. İlk etabındaki 9 bloktan 7'sinin inşaatının tamamlandığı Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etabı için çıkılan ihale kapsamında, 2 imar adasında 67 bin 353 metrekare inşaat alanlı 12 blok, 422 konut ve 40 iş yeri olmak üzere toplam 462 bağımsız birim bulunuyor.

EGE MAHALLESİ’NE YİNE TALİP YOK

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından Ege Mahallesi’nde yapılacak olan 1. Etap kentsel dönüşüm projesi için ise 5. Kez ihaleye çıkıldı. İhaleye ise hiçbir firma katılmadı. Ege Mahallesi’ndeki proje için yeninden ihaleye çıkılması bekleniyor.

Ege Mahallesi'nde 1. Etap ihale kapsamında firmalar, toplam 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu için teklif verecek. Bölgede 572 yapıda toplam 809 birim dönüştürülecek.

Yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Melez çayı, batısında İzban demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde liman arkasında kalan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 70 bin metrekare büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projesi ile sosyal durum, mekansal öğeler, mülkiyet yapısı, üst ölçekli planlar, mevcut imar planları ile halihazır durum dikkate alınarak, halk katılımının sağlandığı, yaşayanların sahip olduğu kültürel zenginliği ve renkliliği mekana yansıtan "Yerinde Dönüşümü" hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.