Düşük Faizli Konut Kredisi Satışları 3 Kat Artırdı

Düşük Faizli Konut Kredisi Satışları 3 Kat Artırdı

Prokule Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, konut kredisi faiz oranlarının 0,64 ve 0,74 seviyesine çekilmesi ile konut satışlarının önceki yıllara göre 3 kat artış gösterdiğini söyledi.

A+A-

PROKULE TÜRKİYE Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek Çin'den çıkan tüm dünyaya yayılan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını, küresel ticaret durma noktasına getirirken, tüm dünya gerekli tedbirlerini almaya ve halkına destek vermeye çalıştığını anlattı.

Bu dönemde Türkiye finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması, hane halkı ve firmaların desteklenmesi için önemli tedbirler alarak hızlı aksiyon aldı diyerek devam etti.

Korana virüs döneminde Gökhan Gürlek, Sağlık Bakanlığımız alanındaki başarısını tüm dünyaya gösterdiğini, ekonomi alanında uygulamaya alınan tedbir sayesinde Türkiye tüm dünyaya başarısını gösterdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Temmuz 2019'dan başlayan politika faiz indirim sürecini üst üste 9 toplantıda sürdürerek, politika faizi toplamda 1575 baz puanlık düşüşle yüzde 24'ten yüzde 8,25'e çekti ve uygulamaya başladı Gürlek belirtti.

Devlet kamu bankaları öncülüğünde başlatılan ve devamında da özel bankaların katkı sunduğu destek kredi paketleri ile hane halkı ve firmalar zor dönemlerinde bir nebze olsun nefes alabildi vatandaş başvurularda bulunarak gerekli ihtiyaçlarını karşıladığını Prokule Türkiye yatırım uzmanı anlattı.

Üç kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bank, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşlara ve finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmesi amacıyla yeni kredi destek paketlerini açıkladı başvuruları kabul ettiğini söyledi.

Konut kredi paketi kapsamında sıfır konut için 0,64 faiz oranı, ikinci el konutlar 0,74 faiz oranından konut kredisini vatandaş kullanmaya başladı ve bu avantaj satışları bir önceki yıla göre satışların 3 kat arttığı belirtti.

7 yıl önce  konut kredi faiz oranlarında görülen yüzde 0,69'un da altına inen bu oran, tarihin en düşük konut kredi faizi olarak kayıtlara geçeceğini söyledi.

Gökhan Gürlek, kamu bankaları öncülüğünde başlatılan desteklere özel bankaların da iştirak etmesiyle, yılın ikinci yarısında ekonomik aktivite de önemli iyileşmelerin yaşanacağını anlatarak sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.