Düşük Faizli İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar

Düşük Faizli İmar Barışı Kredisi Veren Bankalar

İmar Barışı başvuruları 15 hazirana uzatıldı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank vatandaşlara düşük faizli konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. İmar Barışı kredi faiz oranları 1.33'ten başlıyor.

A+A-

31 Aralık 2018 yıl sonunda son bulması planlanan imar barışı uygulaması Resmi Gazete kararı ile 15 Haziran 2019 tarihine kadar uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 14 milyon yapının faydalanmasını beklediği imar barışı kampanyasından yararlanmak isteyip finansal birikimi olmayan vatandaşlar için kamu bankaları, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank düşük faizli kredi kullandırıyor.

Kamu Bankalarının İmar Barışı Kredisi

Kamu bankaları anlaşmalı konut projelerinde yüzde 0.98 faizli konut kredisi kampanyasının yanında yine düşük faiz oranlarıyla imar barışı konut kredisi uyguluyor. Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank İmar Barışı Kredi Kampanyası kapsamında yüzde 1.33’den başlayan faiz oranlarıyla kredi kullandırıyor.

İmar Barışı Kredisi Faiz Oranları

Kamu bankalarının ortak imar barışı kredi kampanyası kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için kredi başvurusu yapan vatandaşlara düşük faizli kredi veriliyor. Başvuru sahipleri 60 ay vade ve yüzde 1.33’ten başlayan faizle kredi alabiliyor. 20 bin TL’ye kadar olan kredilerde 48 ay vade için faiz oranı yüzde 1.33 iken, 100 bin TL’ye kadar olan kredilerde 48 ay vade için yüzde 1.48, 100 bin TL üzeri kredilerde ise yine 48 aya kadar olan vadelerde yüzde 1.65 olarak uygulanıyor.

İmar Barışı Kredisi Hesaplama

İndirimli imar barışı kredisi sadece yapı kayıt belgesi bedelince kullanılıp üzerinde tutarlarda çekilemiyor. 20 bin TL tutarda 48 ay vadeli imar barışı kredisi hesaplandığında aylık ödemeler 566 TL olurken, kredinin toplam geri ödeme miktarı 27 bin 168 TL’ye karşılık geliyor.

Kredi Pazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.