Doğru Sıhhi Tesisat Seçimi, Su Tüketimini Yüzde 56 Azaltıyor

Doğru Sıhhi Tesisat Seçimi, Su Tüketimini Yüzde 56 Azaltıyor

Tasarruflu sıhhi tesisat ürünlerinin kullanımıyla 4 kişilik bir ailenin toplam 189 bin 800 litre olan yıllık tüketimi, yüzde 56 düşüşle 84 bin 480 litreye geriliyor.

A+A-

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi GROHE, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle hem konutlarda hem de hastane, okul, cami gibi kamu binalarında su tasarrufunun önemini vurguluyor.

GROHE’nin geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye’de Su Kullanımı Araştırması’na göre, yüzde 62’lik bir kesim tarafından önemsenen su tasarrufunda başlıca yöntem, “el yıkama, diş fırçalama, traş olma sırasında musluğu gereksiz yere açık bırakmamak”. Oysa hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de doğal kaynakların daha az tüketmek için lavabo, duş ve mutfak bataryaları ile rezervuarların yüksek teknolojili, su tasarrufu sağlayan ürünler arasından seçilmesi çok daha büyük etki yaratıyor.

Tasarruflu ürünlerle yılda 338 TL’lik tasarruf

Evlerin sıhhi tesisatlarında kullanılan ürünlerin su tasarrufu sağlayan ürünlerden seçilmesi durumunda 4 kişilik bir ailede toplam 189 bin 800 litre olan yıllık su tüketimi 84 bin 480 litreye düşüyor. Bu da aile bütçesinde yıllık yaklaşık 338 TL’lik bir tasarruf anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.