Devlet Desteği Bitti, Konut Satışları Düştü

Devlet Desteği Bitti, Konut Satışları Düştü

Tüik Ekim 2017 konut satış istatistiklerini değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Ekim ayındaki yüzde 5,7’lik düşüşün konuttaki desteğin sona ermesinin etkili olduğunu söyledi. Dumankaya, yılsonunda yeni bir rekora imza atarak 1,5

A+A-

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Tüik Ekim 2017 konut satış istatistikleri sonuçlarını değerlendirdi. 

Ekim ayında konut satışlarının bir öncesi yıla göre yüzde 5.7 azaldığını belirten Ali Dumankaya, bu azalışta konuttaki desteklerin sona ermesinin etkili olduğunu söyledi. Dumankaya, “İnşatta KDV oranının ve tapu işlemleri üzerinden alınan harçların düşürülmesi gibi uygulamaların Eylül ayına kadar geçerli olması sebebiyle rekor satışlar gerçekleşmişti ve sektöre ciddi ivme katmıştı. Desteklerin sona ermesi, ekim satışlarına düşüş olarak yansıdı. Bu düşüşü normal olarak değerlendiriyoruz” dedi. 



GAYRİMENKUL EN ZAMAN DAHA FAZLA KAZANDIRIR

Gayrimenkul sektörünün her zaman daha fazla getirisi olan bir sektör olduğunu ve yatırımcıların günlük hareketlenmelerden değil bu bilinçle yatırımı yaptığını vurgulayan Dumankaya, kamu tarafından getirilecek yeni teşviklerle birlikte 2018 yılında daha da iyi sonuçlara ulaşabiliriz dedi. 

TÜRKİYE YABANCILAR İÇİN HALA CAZİP VE GÜVENİLİR BİR PAZAR 

Yabancılara yapılan satışlardaki bir önceki yıla göre yüzde 70,9’luk tarihi artış hakkında da görüşlerini paylaşan Ali Dumankaya, bu rakamlarla Türkiye’nin  yabancı yatırımcı için hala cazip ve güvenilir bir pazar olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

2018’DEN ÇOK DAHA UMUTLUYUZ

Dumankaya, “Yılsonunda gayrimenkul sektörünün yeni bir rekora daha imza atarak 1,5 milyonluk konut satışı sağlayacağını öngörüyoruz. Her yıl kendi rekorunu kıran sektörümüzden 2018’de çok daha umutluyuz. 2017 yılından daha hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz” diye sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.