Depremde Gökdelen İnşaatından Düşen İşçi Hayatını Kaybetti

Depremde Gökdelen İnşaatından Düşen İşçi Hayatını Kaybetti

İzmir'de meydaan gelen 6.6 şiddetindeki depremde, Bayraklı'daki gökdelen inşaatında çalışan iki inşaat işçisi deprem anında kule vincin devrildiğini zannederek kirişlere atladı. Kirişlere tutunamayan bir işçi düşerek yaşamını yitirdi.

A+A-

Mansuroğlu Mahallesi, 286. Sokak ile İslam Kerimov Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan 151 metre yüksekliğindeki gökdelen inşaatının 18’inci katında çalışan alt taşerona bağlı bir inşaat işçisi yaşamını yitirirdi. Montajı tamamlanmayan bir çelik parçası şantiye sahası içerisinde bulunan aracın üzerine düştü.

BİVA MİMARLIK'TAN AÇIKLAMA

Yaşanan depremden ve kazadan derin üzüntü duyduklarını belirten Biva Mimarlık A.Ş yönetim kurulu başkanı mimar Vahap Yılmaz konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, 

30/10/2020 saat 14:51’ de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem hepimizi derinden üzmüştür.

Deprem sonrasında Bayraklı bölgesinde özellikle yıkılan ve zarar gören betonarme binaların olması bina inşaatımıza başlamadan önce yapmış olduğumuz bölge yapısının ve zemin etüd tespitin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

Binamız çelik kolon ve kirişlerden oluşmasından dolayı her kolon ve kiriş tonlarca ağırlıktadır. Deprem esnasında binanın son katındaki asansör kulesi çelikleri montajı yapılmaktaydı. Bu şiddetli depremde montajı tamamlanmamış bir parça ve onu tutan ek parça şantiye sahasının önüne kendi aracımızın üzerine düşmüştür.

Olay ile ilgili incelemeler gerekli kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır. Deprem sırasında binanın kuzey aksında yukarıda yapılan montajla hiçbir alakası olmayan başkaca bir iş yapan alt taşeronumuz GÜLERMAK A.Ş.’nin iki çalışanı Melih Dağbaşı ile ekip arkadaşı kule vinçle bağlantılı sepette yaklaşık 18. Katta çalışmaktaydılar.

Olay anına tanıklık eden çalışanın ifadesine göre, deprem olduğu sırada çalışma yerleri olan sepette deprem olduğunu panikle idrak edemeyip kule vincin devrildiği düşünmüşler, emniyet kemerlerini ve sepetin emniyetlerini açıp binanın kirişlerine atlamaya çalışmışlardır. Bunun sonucunda kardeşimiz atladığı yerde kirişlere tutunamamış ve hayatını kaybetmiştir.

Başta vefat eden çalışma arkadaşımız Melih Dağbaşı’ya ve İzmir’de depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza şifalar dileriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.