Denizli Depreminde 390 Ev Hasar Gördü

Denizli Depreminde 390 Ev Hasar Gördü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 6.0 büyüklüğünde depremin yaşandığı Denizli'yi ziyaret etti. Bakan Soylu deprem sonrasında 390 evin hasar gördüğünü açıkladı. Hasar gören evler acil bir şekilde yıkılacak.

A+A-

Yaşanan 6 şiddetindeki depremin ardından İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeyi ziyaret etti. 

Süleyman Soylu özellikle de kerpiç evlerde ciddi zararlar olduğunu söyleyerek "Deprem bölgesine çevre kentlerden AFAD, Türk Kızılay'ı ve çeşitli sivil toplum örgütleri sevk edildi.Talep edilen 400 çadır var ve bunların yüzde 80'ni kurulmuş durumda. Kurma çalışmaları da devam ediyor. Vatandaşlarımızın gıda dahil olmak üzere talep ettikleri ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Kerpiç evlerde ciddi hasarla söz konusu.

390 EV HASAR GÖRDÜ

Hasarlı bina sayısı ile ilgili bilgi paylaşan soylu, "Bundan önceki Acıpayam depreminde de aynıydı. Bölgede 330'u aşkın yapıdaki hasar tespiti yapıldı evlerin 52'sinde ağır hasar var. Çardak'da da yaklaşık 60 ev ve yapıda tespitte bulunuldu bunlarında 7'sinde ağır hasar tespit edildi. Vatandaşlarımız talep etse de etmese de buradaki bütün evlerde hasar tespiti yapılacak. Bölgedeki bütün hasar tespitlerini yapacaklar yarın akşama kadar" diyerek yarın akşama kadar tüm hasarlı yapıların sayılarının kesin olarak belirleneceğini duyurdu. 

Hasarlı Binalar Acilen Yıkılacak 

Bölgede artçı sarsıntıların devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm hasarlı binaları tek tek yıkacaklarını söyleyerek "Şuana kadar 83 civarında 3-4 bandından (şiddetinde) artcı meydana geldi. Özellikle bu gece vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz, evlere bu akşam girmeyelim.Özellikle hasar olan evlerde. Hasarlı binaların yıkılması bizim için kaçınılmaz. Çünkü maliyeti de dramı da taşıyamayız. Bu konuda hemen hemen her noktada kararlılığı ortaya koyuyoruz. Nerede olursa olsun tamir edilebilecekler, güçlendirilecekler var. Ama risk alınmayacaklar bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.