Demir ve Çimento Zammı Ticaret Bakanlığı'nın Gündeminde!

Demir ve Çimento Zammı Ticaret Bakanlığı'nın Gündeminde!

Demir ve Çimento başta olmak üzere inşaat malzemelerine gelen yüksek zamlarla ilgili İMKON tarafından hazırlanan dosya Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a ulaştı.

A+A-

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) başkanı Tahir Tellioğlu son bir yılda inşaat maliyetlerindeki fiyat artışları ile ilgili hazırladığı dosyayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a takdim etti.

İMKON'un hazırladığı rapora göre inşaat maliyetlerindeki artışlar son 1 yılda bazı kalemlerde yüzde 157'ye ulaşırken sektörün en büyük giderlerinden olan demire yüzde 142, çimentoya ise yüzde 90 zam geldi.

İMON başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat maliyetlerindeki bu fahiş fiyat artışlarının 250 alt sektörü ve kentsel dönüşümü olumsuz etkileyeceğini ederek önlem alınmasını istedi.

Ticaret Bakanlığı, inşaat maliyetlerindeki artışlarla ilgili inceleme başlatacak. 

insaat-malzemesi-fiyat-artislari.jpg

 

“KAMU MÜTEAHHİTLERİ FİYAT FARKI BEKLİYOR”

Döviz kurunun, faizlerin ve malzeme fiyatlarının artması, diğer girdi maliyetlerinde olağanüstü etkilediğinden kamu müteahhitlerinin taahhütlerini yerine getirmekte zorlandığını belirten Tellioğlu “Belirli fiyatlar ve belirli sürelerde yapılması gereken kamu işlerinde, yaşanan zorluklar sebebiyle, mağduriyet yaşayan  müteahhitlerimiz bulunmaktadır. Hükümetimiz başta fiyat farkı konusu ve süre uzatımı olmak üzere; müteahhitlerimizin yaşadıkları mağduriyetleri acil olarak gidermelidir. Yaşadığımız süreçte; ülkemizin, devletimizin ve milletimizin adeta bir seferberlik ruhu içerisinde mücadele ettiğini biliyor ve görüyoruz. Biz de sektör olarak; bu mücadelede yer almaktan ülkemize, devletimize ve milletimize hizmet etmekten onur duyuyoruz. Ancak; devletimizin yaşadığımız sürecin yönetiminde ortaya koyduğu ekonomik programlar çerçevesinde, “Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü” olarak tanımlanan inşaat sektörü adına arz ettiğimiz sorunlarımız ve taleplerimizin yeterince karşılık bulmadığını üzülerek müşahede ediyoruz. Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz; 250’ye yakın alt sektörü  tetikleyen milyonlarca  kişiye aş ve iş veren, ekonomiye milyarlarca lira katma değer yaratan kentsel dönüşüm programının ana aktörleri ve ülke ekonomimizin stratejik sektörünü temsil eden sektör temsilcilerinin dinlenilmesi, sorunlarına ve taleplerine ivedi çözüm bulunmasıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum