Demir ve Çimento Fiyatları Dolara Endeksli Olmamalı

Demir ve Çimento Fiyatları Dolara Endeksli Olmamalı

İnşaat sektöründe dışa bağımlılığın azaltılması için yerli malzeme üretiminin ve kullanımının özendirilmesi gerektiğini belirten Tolga Ülkealan demir ve çimento fiyatlarının dolara endeksli olmaması gerektiğini söyledi.

A+A-

İnşaat sektörü ile ülke ekonomisinin gelişiminin üretime ve dış bağımlılığı azaltmaya bağlı olduğunu kaydeden Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “İnşaat sektörünün ivme kazanması ve bu durumun Türkiye ekonomisi için katma değer sağlaması için sektörel dışa bağımlılıkların azaltılması gerekiyor. Bu sayede Türk ekonomisi değerine değer katacaktır” dedi.

“Demir ve çimento fiyatları dolara endeksli olmamalı”

Demir ve çimento fiyatlarında her yıl yaşanan artışın inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini anlatan Tolga Ülkealan “Demir veya çimento fiyatının dolara endeksli olmaması lazım. Daire içinde kullandığımız ürünlerde olabildiğince yerli ürün kullanırsak dışa bağımlılığımızı azaltmış oluruz. Bir diğer önemli konu ise; KDV muhakkak daha adil kademelendirilmeli. Bu kademelendirilmeler yapılırken de adil bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Haksız rekabet önlenmeli” ifadelerini kullandı. “Kaçak işçi çalıştırarak kazaların yaşanması yine devlet tarafından önlenmeli” diyen Ülkealan, işçi güvenliği noktasının da yeniden gözden geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.