Country Plus’tan Proje Yağmuru!

Country Plus’tan Proje Yağmuru!

2015 yılından beri Contry Plus markası ile Seyrek’te yüzlerce konut inşa eden FRH Yapı ve Sertürk İnşaat Ortaklığı yatırımlarına hız veriyor. Seyrek’teki 5. Projesi olan Palm’in ön satışlarını başlatan Country Plus yılsonuna kadar 2 yeni projeye daha başl

A+A-

Bakırçay Üniversitesi’nin 2017-2018 eğitim dönemi ÖSYM yerleştirme kitapçığında yer alması ve 28 sözleşmeli personelin üniversiteye alınması Seyrek’te konut sektörünü yeniden canlandırdı.

FRH YAPI ve Sertürk inşaat ortaklığıyla kurulan ve Seyrek’i yatırım anlamında keşfeden ilk firmalardan olan Country Plus yatırımlarına hız veriyor. Country Plus ortaklarından FRH YAPI genel müdürü Ferruh Örel Seyrek’teki gelişmeler ve yeni projeleri ile ilgili bilgi verdi. Seyrek’i sadece arsa alıp bina dikilecek bir yer olarak görmediklerini burayı sıfırdan dizayn ettiklerini belirten Örel, “Seyrek’in tamamını bir proje olarak görüyoruz. Burada İzmir’in en iyi şehirleşme örneğini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Seyrek yeni bir yaşam alanı olacak” dedi.

Ferruh Örel’in açıklamaları şu şekilde;

SEYREK İZMİR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR POTANSİYEL

2013 yılında FRH YAPI ve Sertürk ortaklığıyda kurulan Country Plus markamızla Seyrek’e yatırım yapmaya başladık. Seyrek’e gelmeden önce çok uzun süre Ar-ge ve fizibilite çalışmaları yaptık. Seyrek’e inanarak geldik. Seyrek İzmir için çok büyük bir potansiyel. Eski Gediz üniversitesinin (şimdiki adıyla Bakırçay Üniversitesi) 10 bin kişilik bir öğrenci kapasitesi var. Ayrıca üniversitesinin büyüme alanları da mevcut.  Şu anda İzmir’de büyüme alanına sahip başka bir üniversite yok.

BUTİK BİR YAŞAM MERKEZİ

Seyrek’in İstanbul-İzmir bağlantı yolu üzerinde olması, Sasalı kuş cennetine yakın mesafede olması, üniversitenin büyüyebilir bir alanda olması, temiz bir atmosferde bulunması, az katlı binaların olduğu, ekolojik yaşamla iç içe olması, şehre yakın ama şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak butik bir yerleşke olması bizi çok heyecanlandırdı.

BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 DÖNEMİNDE FAALİYETE GEÇECEK

Biz bu bölgeye ciddi anlamda yatırım yapmaya başlayan ilk firmalardanız. Burada aldığımız arsaya binayı dikelim de gidelim mantığı ile bakmıyoruz. Seyrek’in tamamını bir proje olarak düşünüyoruz. Mimari bir bakışımız var Seyrek’e. Kenti sıfırdan kurduğumuz en iyi şekilde hayal edip uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz. Seyrek çok özel bir yer. Yatırımcı için fiyatlar çok uygun. Burada üniversitenin olması, kapasitesi yüksek kolejlerin açılması, Foça-İzmir yolunun büyüyecek olması gibi nedenlerden dolayı buranın tansiyonu çok yüksek. Seyrek her geçen gün daha çok değer kazanıyor. Seyrek’i keşfettiğimiz günden bu yana ivme hep yukarı çıktı. Okul kapatıldı ama bina sökülüp atılmayacaktı. Daha sonra sayın cumhurbaşkanımız buranın devlet üniversitesi olacağını, adının da Bakırçay Üniversitesi olacağını söyledi. Bakırçay Üniversitesi 2017-2018 yılı ÖSYM yerleştirme kitapçığında yer aldı. 28 tane sözleşmeli personel alımı yapıldı. Rektör ve diğer akademik personelin de atanmasıyla beraber üniversite 2017-2018 eğitim döneminde hizmete girecek. Bakırçay’ın 8-10 bin kişilik öğrenciyle açılacağını tahmin ediyoruz.

TADI TUZU YERİNE GELECEK

Bir bölge değer kazanır ve tavanı görür. Seyrek halen tavanı görmedi çünkü daha çok konut ihtiyacı var. Seyrek her sene ivmesini kat kat arttıracak. Okul açıldıktan sonra inanılmaz bir sinerji oluşacak. Burada yaşam başlayacak. Tadı tuzu yerine gelecek.

EN İYİ PROJE, EN İYİ MİMARİ, EN İYİ LOKASYON, EN İYİ SOSYAL ALAN…

Seyrek çok güzel çok özel bir ancak Seyrek’in de kendi içinde en özel yerleri var. Bizim seçtiğimiz proje alanlarımız Seyrek’in kendi içindekinin de en iyisi. Biz seyrekte hep en iyiyi hedefledik. En iyi projeyi, en iyi mimariyle, en iyi sosyal alanlara, en iyi lokasyonda hayata geçirdik. Biz bunu başardığımız için inanılmaz bir satış grafiği yakaladık. Projelerimizdeki dairelerimizin tamamını daha kaba inşaat tamamlanmadan bitirdik. Son projemizde de okullar kapalı olmasına rağmen tüm daireleri sattık. Çünkü yatırımcı uzun vadede çok kazanç sağlayacaktır. Şu anda 5. Projemize başladık. Seyrek’in ilk etapta 5 bin, ikinci etapta 10 bin konuta ihtiyacı var.Bizden daire alanların yüzde 90’ı yatırım amacıyla alıyor. Sadece İzmir değil Türkiye’nin birçok kentinden, hatta yurtdışından gelip bizden yatırım amacıyla daire alanlar oldu.

SEYREK’İN ÇEHRESİNİN DEĞİŞMESİNE ÖNCÜLÜK ETTİK

Bizim bir projenin startını verme aşamamız uzun sürüyor. 1 yılda 2 proje bitirip geçirip satabiliyoruz. Ancak bunun perde arkasında çok ciddi bir çalışma var. Her boş bulduğumuz arsaya inşaat yapalım mantığı yok bizde. İnce eleyip sık dokuyoruz. Zaten bu yüzden hiç satış sıkıntısı yaşamıyoruz. Seyrek’in çehresinin değişmesine öncülük eden bir firmayız. Başladığımız günden bu yana Seyrek’te yatırımlarımızı hiç durdurmadık. Büyümenin gereğini yerine getirip Seyrek’i daha da iyi bir noktaya getireceğiz.

SEYREK HER KESİME HİTAP EDİYOR

Seyrek’teki projelerimiz sadece öğrencilere yönelik değil. Bizim ailelere yönelik projelerimiz de var. Şehrin kalabalığından sıkılanlar, çevreyoluna yakın olmasından ve fiyat olarak çok cazip olmasından dolayı burayı tercih ediyor. Her kesime açık bir bölge burası. Bugün konut alanlar lüks, sosyal alanı, havuzu olan, otopark sorunu olmayan, sakin ve şehir merkezine yakın yerleri tercih ediyor. Seyrek tam da bu müşteri profilinin ihtiyaçlarına cevap veriyor.

PALM PROJESİ HAZİRANDA LANSMANA ÇIKIYOR

Buradaki ilk projemiz Vitrin. Coridor, Uniway ve Suite projelerimiz geldi ardından. 4 Projemizde de satışlarımızı tamamladık. Bakırçay Üniversitesine 500 metre mesafede bulunan beşinci projemiz olan Palm’in inşaatı başladı. Projemizin ön lansmanını yaptık. Haziran başında lansman fiyatlarıyla satışa çıkacağız.  Haziran 2018’de teslimler yapılacak.

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ HEDEFLER

Bizim Seyrek ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var. 2015-2016 senesinde üniversite öğrenicilerinin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik kısa vadeli hedeflerimizi gerçekleştirdik. Orta vadedeki planlarımızda öğrencinin konut ihtiyacı var ama sadece konuta değil sosyal alanlara da ihtiyaç var dedik. Bu öğrencilere 2064 soru sorduk.  İnanılmaz taleplerle karşılaştık. Öğrencilerin en büyük talebi çarşı oldu. Bizde 2 çarşı yaptık. Yeni başlayacak projemizde de bir çarşı olacak. Her çarşı projesinin konsepti farklı. Bu çarşılardaki dükkanları kurumsal firmalara kiralayacağız. Burada öğrencilerin ihtiyacına cevap verebilecek kurumsal firmalar olacak. Çarşıdan isteyen herkes dükkan kiralayamayacak. Üniversite ve öğrencilere mantıklı gelecek bölgenin ve projenin değerini artıracak markalar bu çarşıda yer alacak. Çok ciddi firmalar ile görüşmeler devam ediyor. Uzun vadede ise öğrencileri ve aileleri Seyrek’te tutmayı hedefliyoruz. Seyrek’te yaşayan bir kişi şehir merkezindeki tüm olanaklara sahip olacak. Çarşı, Foça yolunu kullanan insanlarımız için de outlet mantığında bir uğrak yeri olacak.

600’E YAKIN BAĞIMSIZ BÖLÜM İNŞA EDECEK

2017 yılının ikinci yarısında proje bombardımanına başlıyoruz. Palm projesinden sonra Seyrek’in en büyük, okula en yakın projesini hayata geçireceğiz. Vitrin projemizin yanında yer alan ana satış ofisimizi de birkaç kat büyüterek buraya taşıyacağız. Bu projemiz yaklaşık 300 bağımsız birimden meydana gelecek. Kendine özgü çarşısı olacak. Projenin yaklaşık 40 dönümlük devasa bir sosyal alanı olacak. Yüzme havuzu, süs havuzları, tenis kortları ve rekreasyon alanı yer alacak. Buraya taşıyacağımız satış ofisimizde satış, kiralama ve yönetim birimlerimiz farklı olacak. Tüm projelerimizin örnek daireleri burada sergileyeceğiz. Yine bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız Center projemizde 250 bağımsız birim yer alacak. Yıl içerisinde toplamda 600’e yakın bağımsız bölüme başlamayı hedefliyoruz. Gündemde başka projelerimiz de olacak. İlerleyen yıllarda Seyrek’te yeni projeler hayata geçireceğiz. 2-3 yıl içerisinde bugüne kadar yaptığımız yatırımın en az iki katı yatırım yapacağız.

COUNTRY PLUS MARKASI İZMİR’E YAYILIYOR

Bostanlı’nın merkezinde kentsel dönüşüm projesine başlıyoruz.  2 blokta 47 konuttan oluşan deniz manzaralı yüzme havuzu, hamamı, saunası, Fitness salonu olan bir projeye başlıyoruz. Country Plus markamızı Seyrek’in dışına taşıyoruz. Bostanlı bizim için ilk olacak. Country Plus markamızla İzmir’in çeşitli bölgelerinde farklı projeler yapmaya devam edeceğiz.

YATIRIMCI PROFİLİ!

35-55 yaş arası bir yatırımcı kitlemiz var. Tüm yatırımcılarımız bizim için çok değerli. Bazı yatırımcılarımız 5-6 konut birden alıyor. Bize gelen müşterilerin bir kısmı kazançlı bir yatırım olduğunu ve bizim inşaat kalitemizi görünce eşini dostunu getirip ona da aldırıyor. Binalar bittiğinde gelen yatırımcının beklediğimden daha fazlasını aldım demesi bizi mutlu ediyor. Birçok müşterimiz beklediğimizden daha kaliteli bir inşaat oldu, beklediğimizden daha hızlı bitti şeklinde olumlu geri bildirimlerde bulunuyor.

SEYREK EMEKLEME SÜRECİNİ BİTİRDİ

Seyrek daha yolun başında. Tabi emekleme süreci bitti. Seyrek ayağa kalktı. Şimdi koşar adımlarla yatırımlar devam edecek. İnsanlar Seyrek’i sadece üniversite ile sınırlı görmesinler. Seyrek’te bambaşka şeyler yapılıyor. Bizde buna öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz.

ÖDEME KAMPANYALARI

Biz 12 aya kadar sıfır faiz imkanı, peşinde indirim, yüzde 20 peşinatla 120 ay vade gibi ödeme kolaylıkları sağlıyoruz. Her bütçeye uygun ödeme koşulları hazırlıyoruz. Yapı Kredi bankası ile anlaşmalı olarak hareket ediyoruz.  Vitrin projemizde lansman fiyatıyla daire alanlar yüzde 67’ye kadar varan kazançlar sağladı. Bu tahmini bir rakam değil reel olarak satışı gerçekleşmiş bir satıştır. Biz bile yatırımcının bu kadar kazanç sağlayacağını beklemiyorduk. Biz müşterilerimize yüzde 30 kazanç vadediyoruz ama bu rakam hep yüzde 30’un üzerine çıktı.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.