Coldwell Banker Rota’nın Hedefi Dünya Birinciliği

Coldwell Banker Rota’nın Hedefi Dünya Birinciliği

Geçtiğimiz yıl konut satışında, 130 Coldwell Banker ofisi geride bırakarak Türkiye birincisi olan İzmir Karşıyaka merkezli Coldwell Banker Rota’nın hedefi 2017 yılında dünyada en fazla konut satışı gerçekleştiren Coldwell Banker ofisi olmak. 18 kişilik sa

A+A-

1906 yılında San Francisco'da Colbert Coldwell ve Arthur Banker ortaklığında kurulan dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi olan Coldwell Banker 2013 Mayıs ayında Türkiye piyasasına giriş yaptı. 3,5 yıl gibi kısa bir sürede ülke genelinde 130 ofis açarak büyük bir başarıya imza attı. Coldwell Banker’in İzmir genelinde 12 şubesi bulunuyor.

İzmir’deki 3. Coldwell Banker ofisi olan ve gayrimenkul broker’i Saadet Koçel tarafından 2013 yılında kurulan Coldwell Banker Rota gayrimenkul ofisi, 2016 yılında Türkiye genelinde en fazla konut satışı yapan gayrimenkul ofisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Coldwell Banker Rota 2016 yılı içerisinde 6 projenin satışında rol aldı. 150’nin üzerinde gayrimenkul satışıyla Türkiye genelinde en fazla ciro yapan gayrimenkul ofisi oldu.

18 KİŞİLİK SAHA EKİBİ

İlk başta Çiğli ilçesinde ofis açan CB Rota daha sonra ofisini konut satışlarının en yoğun olduğu Karşıyaka’ya taşıdı. Coldwell Banker Rota kurucu brokeri Saadet Koçel, “Gayrimenkul danışmanlığı işine ilk kez Coldwell Banker ile başladım. Önceleri ticaretle uğraşıyordum. Coldwell Baker gibi dünya devi bir kuruluşun içerisinde yer almak istedim. 2013 yılında hiç gayrimenkul danışmanlığı yapmadan gayrimenkul ofisi açtım. Şu anda gayet iyi bir durumdayız. Daha çok Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı, Menemen gibi konut projelerinin yoğunlukta olduğu yerlerde çalışıyoruz. Bunun dışında Çeşme, Urla, Güzelbahçe Limanreis de tercih ettiğimiz bölgeler arasında. Bornova’da bir ofisimizle ortaklaşa çalışıyoruz. 18 kişilik saha ekibimiz var. Toplam ofis ekibimiz 22 kişi. Hedefimiz İzmir’deki bütün bölgelere ulaşmak. Bu yüzde danışman ekibimizi 25 kişiye kadar çıkarmayı planlıyoruz”

ROTAMIZ BAŞARI!

Sahip oldukları yatırımcı datasıyla konut projelerinde satışı hızlandırarak müteahhitlere büyük bir avantaj sağladıklarını belirten Saadet Koçel, “Danışmanlık ofislerinin çoğu projeleri ikinci planda tutuyor. Biz tam tersi proje ve yatırımcı odaklı çalışan bir ofisiz. Bizim gayrimenkul yatırımları için danışmanlık hizmeti verdiğimiz bir yatırımcı müşteri portfeyimiz var. Bu yatırımcılarımızı, kendilerine kazanç sağlayabileceği, kaliteli ve güvenilir projelere yönlendiriyoruz. Müteahhitler kurumsal firmalarla çalıştığında sadece satış ofisine gelen müşterilerden değil de halihazırda kurulu olan bir ofisin datasından da faydalanarak proje satışını hızlandırabileceğini anlatmaya çalışıyoruz. 2 kişilik bir proje timi ekibimiz var. Şu anda İzmir’deki iyi projelerle görüşmeler sağlıyoruz. Anlaştığımız projelerin satışlarını gerçekleştiriyoruz. Bizim öncelikli rotamız başarıya ulaşmak. Başarı hedefli çalıştığımız için yüksek rakamlarla çalışmıyoruz. İyi bir koordinasyon kurup başarılı sonuca ulaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

GAYRİMENKUL DANIŞMANLARI 1-1,5 AY OFİS VE SAHA EĞİTİMİ ALIYOR

Kadrolarına dahil ettikleri danışmanların iyi bir eğitimden geçerek sahaya çıktığını söyleyen Koçel sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Coldwell Banker olarak 25-40 yaş arası gayrimenkul danışmanlarını bünyemize dahil ediyoruz. Bu işi artık daha genç, daha aktif kişilerin yapacağına inanıyoruz. Aramıza aldığımız arkadaşlara 1-1,5 ay ofis içi ve saha eğitimi veriyoruz. Daha sonra sahaya çıkarıyoruz. İnsanlar kurumsal firmalarla, bu işi dışarıdan ek iş olarak yapan firmaları ayırt edebilmeli. Ofisimizde çalışan tüm arkadaşlarımız çok iyi sektörlerde çalışmış, vizyon sahibi. Hepsi işini çok iyi yapıyor. Sahada bizi temsil ettikleri için ekibe kişi alırken çok titiz davranıyoruz”

MİGROS MARKETLERİNDE COLDWELL BANKER OFİSLERİ OLACAK

Coldweel Banker Türkiye ile Migros’un imzaladığı protokolle Migros şubelerinde Coldwell Banker ofisleri olacak. Bu yeni işbirliğinin pilot uygulamasını da CB Rota ofisi üstlendi. CB Rota 1 ocak tarihinden itibaren Bostanlı Migros şubesinde bir ofis dizayn ederek projeleri tanıtı. Saadet Koçel, “ Bostanlı Migros Karşıyaka’nın en yoğun şubesi. Günde yaklaşık 2 bin 500 kişi girip çıkıyor. Biz bu kişilerin tamamıyla temas halindeydik. Bu bizim için çok iyi oldu. Bölgeye hakimdik. Biz pilot ofistik. Genel merkez sonuçtan gayet memnun kaldı. Mart ayı gibi Türkiye genelindeki bütün Coldwell Banker ofisleri Migros marketlerine girecek. Stant çalışmaları hazırlandı. Protokoller imzalandı. Saha çalışması yapacak danışmalarımız için kaçınılmaz bir fırsat. İş bankası ve Koçtaş ile de anlaşma imzaladık. Bazı firmalarla görüşmeler devam ediyor” dedi.

İZMİR’DE KONUT SATIŞLARI ÇOK HIZLI

İstanbul ve Ankara’da konut satış oranlarının azalmasına rağmen İzmir’de arttığını hatırlatan Koçel, “İzmir’de iyi bir tablo var. İzmir konut satışında hızlı. İstanbul ve Ankara’da 2016 yılında konut satışları önceki yıla göre azalırken İzmir’de artış oldu. İzmir’e büyük bir göç var. Şu anda müşterilemizin yarısı İstanbul, Ankara ve Anadolu bölgesinden. Yatırımlarını İzmir’e yapıyorlar. İzmir birkaç yıl içerisinde çok değişecek. İzmir sadece Türkiye’nin değil dünyada en yaşanılabilir şehirlerinden biri”

ARSA ORANLARI YÜZDE 40’I GEÇMEMELİ

İzmir’deki arsa ve konut fiyatlarının gereğinden yüksek olduğunu belirten Koçel şu şekilde devam etti, “İzmir’de bizim meslektaşlarımızdan bazılarının yanlış yönlendirmesi ve arsa fiyatlarının çok yüksek fiyatlarla satılmasından dolayı konut fiyatları gereğinden yüksek. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Müşterilerimize bunu anlatmak için ekspertiz raporları hazırlayarak doğru sunumlar yapmaya çalışıyoruz ki gerçek rakamlarla satışa çıkalım. Bazı arkadaşlar protföy artırmak için abartılı rakamlar söyleyebiliyorlar. Bizim hedefimiz doğru değerle satışa çıkmak. Aranan kriterlerde arsa şehir merkezinde kalmadı. Kalanlar için de çok fahiş fiyatlar isteniyor. Aslında bugün istenen oranlar yüzde 40’ları aşmamalı. Ancak yüzde 60, yüzde 70’li rakamları konuşuyoruz. Bu bizi de etkiliyor. Fiyatlar arttıkça satışlar zorlaşıyor ”

TRAMVAYIN HEM OLUMLU HEM OLUMSUZ ETKİSİ OLDU

İnşaat sürecinde esnafı olumsuz etkileyen Karşıyaka Tramvayının tamamladıktan sonra bostanlı ve Mavişehir’e daha bir canlılık getireceğini belirten Koçel, “Tramvayın şehir içinden geçmesinden dolayı inşaat sürecinde buradaki esnafa ve çevre sakinlerine olumsuz etkileri oldu. Ancak tramvay tamamlandıktan sonra tam tersi bir etki yaratacak ve buradaki hem konut sektörüne hem de esnafa bir canlılık getirecektir. Ulaşım sorununu da büyük oranda çözeceğini tahmin ediyorum” sözlerini kulandı.

PROJE TİMİ HEDEF BÜYÜTTÜ: DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Coldwell Banker Rota proje timinin başında bulunan Ali Çelen ve Aytuğ Türkeköle 2017 hedeflerini anlattı, “2016’de konut satışında Türkiye’de bir numaraydık. Hedefimiz sürekli başarımızı daha yukarı taşımak. Aliağa-Foça bölgesinden başlayıp, Urla-Çeşme hattına kadar uzanan bir rota çizdik. İyi firmaların nitelikli konut projelerinin satışlarında yer alıp en kısa zamanda projenin satışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ekip arkadaşlarımız çok başarılı. Bu ekiple birtakım problemleri aşabiliriz. Biz Türkiye birinciliği hedefimizi yakaladık. Şimdi hedefimiz dünya birincisi olmak”

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.