Çocuklar Yeşil İzmir İstiyor

Çocuklar Yeşil İzmir İstiyor

İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenlediği etkinlikte minik mimarlar, hayal ettikleri İzmir'i çizdi.

A+A-

İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde IQ Alüminyum ve VitrA desteğiyle düzenlenen “Mimar Çocuk – Gelecek Bugünden Yaratılır“ etkinliğinde öğrenciler ev, okul, hastane gibi mekânları kağıda döktü. Bu resimler daha sonra üç boyutlu hale getirildi. Ortaya çıkan eserler dün İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde sergiye açıldı.

Büyük ilgi gören sergideki eserlere çocukların özellikle doğa özlemi damga vurdu. Öğrenciler tasarımlarında yeşile, derelere büyük yer verirken, mekanların genelde çok katlı olmaması dikkat çekti. İzmir Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Hüseyin Egeli, beton yığınlarının arasında kaldığı şehirlerde çocukların doğanın özlemini çektiklerini belirterek “Bu çocukların hepsi şehirde yaşayan çocuklar. Ancak çocukları gökdelen, hatta yan yana iki apartman bile çizmemiş” dedi. Çocukların alışılmış şehir mimarisinin ötesinde doğayla bütünleşen bir kent hayal ettiklerini ifade eden Egeli “Hepsi masmavi bir gökyüzü, ormanın içinde, bulutların üzerinde rengarenk evler, çiçeklerle kaplı sokaklar hayal etmiş. Hayal ettikleri kent, aslında hepimizin hayali” diye konuştu. Çocukların hayal ettiği İzmir'i gelecekte inşaa edeceklerine inandıklarını söyleyen Egeli “Şehircilik bir kültür, mimarlık da sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluktur” diye konuştu.

Etkinlik sonrasında desteklerinden ötürü emekli öğretim üyesi Zehra Akdemir’e, IQ Alüminyum, VitrA ve Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi yetkililerine plaket takdim edilirken, etkinliğe katılan tüm çocuklara da sertifika verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.