Çiğli'deki 91 Dönümlük Arsaya 10 Kat İmar İzni Çıktı

Çiğli'deki 91 Dönümlük Arsaya 10 Kat İmar İzni Çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çiğli'de 91 dönümlük arazide kendi çalışanlarına konut yapmak için yeni imar planı düzenledi. Büyükşehir bina yüksekliğini 12 kat olarak planladı ama uçuş yüksekliğini tanımlayan hava mania kotunun 10 kata izin verildi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de bulunan mülkiyeti kendisine ait olan 91 dönüm alanda yapmayı planladığı çalışan personele konut projesinde sorun çıktı. Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın 12 kat olarak planladığı yapılar için yüksekliğin 10 kat olduğu tespit edildi. Büyükşehir ve ihtisas komisyonlarından geçen karar askıya çıkarken yapılan yanlış sonradan öğrenildi.

Havalimanlarının olduğu bölgelerde yer alan yapıların yüksekliğini belirleyen ‘mania yükseklik kotu’ nedeniyle böyle bir durumun bulunduğu ifade edildi.

İLK ETAPTA 900 KONUT YAPILACAK

Ocak ayında yapılan meclis toplantısında Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi Anonim Şirketi'ne verilen Çiğli'deki arsalar üzerinde projenin geliştirilmesi amaçlanmıştı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentsel dönüşüm ve konut yapılacak. Başka bir amaç söz konusu değil” açıklamasında bulunmuştu. İlk etapta 900 adet konutun yapılacağı projenin ön talep toplama başvurusunda 550 kişinin ismini yazdırdığı ifade edilmişti. Bu çalışmayı yapmak üzere de bir kooperatif kurulması kararı alınmıştı.

HAVA MANİA KOTU NEDİR?

Havaalanı etrafındaki bölgelerde uçuşların güvenli bir şekilde sağlanması için yapıların geçmemesi gereken sınırı belirten yükseklik olarak adlandırılır. İmar çapında belirtilen ve yönetmelik, plan notları gibi kararların üstünde olan bir karardır. Çiğli’de bulunan askeri uçuş alanı ve önceki yıllardaki sivil havacılık kurallarına göre yapıların yükseklikleri plan notlarıyla belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum