Çiğli Tramvay Projesinin Temeli Atıldı

Çiğli Tramvay Projesinin Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çiğli tramvay projesinin temeli atıldı. İnşaatı 2 yıl sürecek Çiğli Tramvay hattı 2023'te açılacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı projesinin temeli bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı. Projenin inşaatı 2 yıl içerisinde tamamlanacak. 

TRAMVAYIN ÖZELLİKLERİ 

Çiğli Tramvay hattı inşa çalışmalarının iki yılda tamamlanması bekleniyor. Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda olacak ve 15 istasyondan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek. Köprüde yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Yeni hat; İZBAN Çiğli İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayii, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek.

TRAMVAY HATTI 33.6 KİLOMETREYE ÇIKACAK 

2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018'de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir'de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı'nın da hizmete girmesi ile İzmir'deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum