Çiçekliköy ve Yakaköy İmara Açıldı!

Çiçekliköy ve Yakaköy İmara Açıldı!

İzmir'in Bornova ve Kemalpaşa sınırları içerisinde 28. grupta yer alan doğal sit alanlarının imara açılmasa olanak sağlayan plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sit statüsü değiştirilerek “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilen 28. gruptaki sit alanları ile ilgili açılan dava sonucunda mahkeme planların iptal edilmesine karar vermişti. 

Plan iptalleri ile beraber özellikle kaçak yapılaşmanın çok fazla olduğu Çiçekliköy ve Yakaköy mahallelerinde yıkımlar gündeme gelmişti.

Valilik, geçtiğimiz ay alınan yıkım kararını ertelerken, yıkım ile karşı karşıya kalan vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sevindirici haber geldi. 

Çiçekliköy ve Yakaköy'ü de kapsayan 28. gruptaki sit alanlarının imara açılması ile ilgili karar bakanlıkça onaylanarak askıya çıkarıldı. Planlar 1 ay süreyle askıda kalacak.

YAPILAŞMANIN ÖNÜ AÇILDI

Sit statüsünde yapılan değişiklik ile beraber doğal sit alanı olan bölge “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi. 

28 Doğal Sit Alanları Paftası
 

ciceklikoy-imar.png

Mavi: Nitelikli doğal koruma alanı

Yeşil: Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum