Çeşme'de Satışa Sunulan 2 Bin 500 Metrekarelik Taşınmaza 3 Teklif Geldi

Çeşme'de Satışa Sunulan 2 Bin 500 Metrekarelik Taşınmaza 3 Teklif Geldi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Çeşmenin Dalyan mahallesi sınırları içerisinde kalan ve denize neredeyse sıfır konumda bulunan 2 bin 500 metrekarelik taşınmaz 3 teklif geldi.

A+A-

Son dönemlerde yaşanan özelleştirme kararları ile tartışmaların odağına gelen Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme ilçesi sınırları içerisinde yer alan 2 adet taşınmaz için daha ‘satış’ yöntemi ile özelleştirme kararı almış ve parselleri vitrine çıkarmıştı.  27 Eylül 2022 tarihinde teklif verme süreleri dolan parsellerin taliplileri belli oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Çeşmenin Dalyan mahallesi sınırları içerisinde kalan ve denize neredeyse sıfır konumda bulunan 2 bin 500 metrekarelik taşınmaz 3 teklif geldi. Parsellere Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şen-Yol İnşaat Elektrik Nakliye Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketleri talip oldu. Pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif 31 buçuk milyon lira ile Cerem Elektronik’ten geldi.

Yine Çeşme sınırları içerisinde yer alan Sakarya Mahallesi’ne yer alan, kuş uçuşu 300 metre mesafede yer alan  2 bin 838 metrekare büyüklüğündeki parsel 3 alıcı çıktı. Parsel için Neslişah Divrik Erdinç, Cerem Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Şen-Yol İnşaat Elektrik Nakliye Gıda Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketlerinden talip geldi. Bu parsel için de en yüksek teklif Cerem Elektronik’ten geldi. Şirket bu parsel için 55 milyon 150 bin lira teklif geldi.

Satışlarla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. Kararın önümüzdeki haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.

KAYNAK:EGEDESONSÖZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.