Çeşme'de Gayrimenkul Yatırımlarına Talep 3 Kat Arttı

Çeşme'de Gayrimenkul Yatırımlarına Talep 3 Kat Arttı

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) çatısı altında hizmet veren Prestige Gayrimenkul Brokerlarından Özgür Korkmaz, Çeşme'de artan talebin arsa ve konut fiyatlarını da yükselttiğini ifade etti.

A+A-

3 KATINA YÜKSELDİ

Çeşme'de konut ve arsa fiyatlarının 3 kata kadar yükseldiğini kaydeden Korkmaz, şunları söyledi: “İnşaat girdi maliyetlerinin artışı yeni konut üretiminin azalmasına neden oluyor. Döviz kurlarının hareketli olması nedeniyle insanlar alım konusunda daha temkinli davranıyor. Çeşme'nin tamamında arsalar aşırı değer kazandı. Son bir yılda konut ve arsa fiyatları yüzde 300'e varan oranda arttı. Havuzlu villalar 20 milyon liradan başlıyor. Kiralama rakamlarında da yüzde 80'lik bir artış sözkonusu. Hazineye ait imarlı parseller de satılıyor, taksitli satış olduğu için arsa piyasası da yükseliyor. İnsanlar alım satım konusunda temkinli, eğer dövizde yeniden istikrar görülürse yatırımlar da artacaktır”

Gayrimenkulde Çeşme'nin tamamına yönelik hizmetler sunduklarını dile getiren Özgür Korkmaz, “Ortağım harita mühendisi Ayşe Toka ile birlikte yıllarca Çeşme'nin tamamında şehir planlaması konusunda önemli bir deneyim kazandık. Hangi arsa değerli veya değerlenecek iyi biliyoruz. Çeşme'nin tamamına hakimiz. Dengeli bir gayrimenkul portföyümüz var. Talebe göre yıllık, sezonluk ve aylık kiralamalar da yapıyoruz. Eylül - Mayıs aylarında yani sezon dışında kiralamalar da yapıyoruz. Pandeminin etkileri nispeten azaldığı için bu yaz kiralamaya olan talep de düştü. Çeşmeye dünyanın her yerinden turist geliyor. Avrupa'da yaşayan Türkler de bu yıl 1+1, 2+1 ve rezidans konut tiplerine ilgi gösteriyor. Villa ve yazlıklar ise İzmir, Bursa, İstanbul, Mersin gibi büyük şehirlerden talep görüyor” diye konuştu.

İzmir'de farklı lokasyonlarda büyümelerini sürdürdüklerini vurgulayan GHO Genel Müdürü Özkan Yalaza da, “GHO olarak francihselarımıza özel olarak kurumsal teknolojik altyapı, ofislerin mimari kurulumu, danışman ekiplerinin eğitimi, karlılık ve verimliliğin artırılması için danışmanlıklar gibi konularda ücretsiz destek sunuyoruz. İzmir ve yurt geneline yayılan yeni ofislerle hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.