Çeşme Dalyan'daki Sit Alanları İmara Açıldı

Çeşme Dalyan'daki Sit Alanları İmara Açıldı

İzmir Sit alanları 37. grup sınırları içerisinde yer alan Çeşme Dalyan doğal sit alanları imara açıldı. Dalyan'nın yeni sit statüsü ile çok az bir alan dışındaki tüm sit alanları sürdürülebilir koruma ve kontrollü koruma alanı olarak tescillendi.

A+A-

İzmir'in 9 ilçesini kapsayan 20, 28 ve 38 bölgeki sit alanları KHK ile Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanlarına düşük yoğunluklu yapılaşma izni verilmişti. 

Çeşme Dalyan'daki sit alanlarının tescili ile ilgili k23 ağustos 2017'deki alınan bakanlık kararı iptal edildi ve yeni sit düzenlemesinde Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” şerhi konuldu.

cesme-dalyan-imar.jpg

Çeşme Dalyan sit alanının imara açılması ile ilgili karar onaylanarak askıya çıkarıldı. Çevre Şehircilik İzmir il müdürlüğü tarafından askıya çıkarılan imar kararı şu şekilde;

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi (37. Grup) sınırları içerisinde yer alan doğal sit alanlarının koruma statülerinin “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmesini içeren, İzmir II Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 11.01.2018 tarihli ve 316 sayılı kararı, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin madde 13/A-(2) fıkrasına göre 12.06.2018 tarihli ve 106071 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile onaylanmıştır.

İzmir İli, 37. Grup (Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi) sınırları içerisinde yer alan Doğal Sit Alanlarının yeni statülerinin tescil işlemine ilişkin daha önce alınan 23.08.2017 tarih ve 9961 sayılı Bakanlık Makamı Olur'u iptal edilmiştir.

Söz konusu alanlara ait tapu kütüğünün beyanlar hanesine “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” şerhinin konulacağı,

12.06.2018 tarihli ve 106071 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u eki paftanın 02.07.2018 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2. kat ilan panosunda askıda kalacağı hususu,

Korunan Alanların Tespit Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmeliğin 17. Maddesi gereğince ilan olunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.