CEPHEDER'in Önceliği Mesleki Eğitim ve Kalifiye Eleman

CEPHEDER'in Önceliği Mesleki Eğitim ve Kalifiye Eleman

Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER), ikinci teknik komite toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, mesleki eğitim ve kalifiye eleman ihtiyacı başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

A+A-

Güvenli, kaliteli, estetik cephelerin, şehir silüetine uygun yapılanması için yol haritasının belirlenmesinde söz sahibi olmak hedeflerine odaklanan CEPHEDER, Novawood’un ev sahipliğinde 25 Haziran 2019 Teknik Komite Toplantısını gerçekleştirdi.

CEPHEDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, teknik şartnamelerin oluşturulduğunu belirterek, birçok konuda çalışmalar yapmak için toplandıklarını, en önem verdikleri konunun eğitim olduğuna dikkat çekti.

Katılımcılar toplantıda şu konulara da değindi:

  • Projelerde kalifiye eleman olmaması, elemanların cepheyi bilmemesi sektördeki sorundur.
  • Eğitimli eleman, cephe danışmanlarının eğitilmesi, mesleki yeterlilik sertifikası gibi konular için Eğitim Komitesi çalışmalara başlayacak.
  • Eğitim Komisyonu’nun okullarda ders vermesi için adım atılması ve doğal şartlara bağlı normlar konusunda çalışmalar öncelikli olmalı. 
  • 2020 Yapı Fuarı için Cephe Atölyesi çalışmaları yapılmalı.
  • Cepheler için ilgili standartların da bulunacağı bir kılavuz kitap yayınlanması için tüm firmaların da destek verdiği  hazırlık çalışmasına başlanması
  • Çatı&Cephe Konferansı için gerek yürütme kuruluna gerek üyeler ve akademisyenlerle katılımın çoğaltılması.

Toplantıya; Onur İşbilir (Beos), Vedat Karma (Ejot), Göker Algan (Rheinzink), Göksel Yıldız (Novawood), Recep Çelik (Mavi Cephe), Adil Baştanoğlu (Arimeks), Özgür Üzeltürk ( Işıklar) ve Cüheyda Altınok (Genel Sekreter) katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.