Bursa Şehir Hastanesi Açıldı

Bursa Şehir Hastanesi Açıldı

Bin 355 yatak kapasiteli Bursa Şehir Hastanesi açıldı. Bursa Şehir Hastanesi'nin açıldığı ilk gün 2 bin 500 kişi tedavi olmak için randevu aldı.

A+A-

Türkiye'nin 10. şehir hastanesi olan Bursa Şehir Hastanesi, hizmete açıldı.

Doğanköy mevkisinde 745 bin 365 metrekare alanda inşa edilen ve bünyesindeki Genel, Kadın-Doğum Çocuk, Kalp Damar, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesine sahip dev kompleks, ilk hasta kabulüne başladı.

Sağlık Bakanlığı ve Rönesans Sağlık Yatırım tarafından "Kamu Özel İş birliği" modeli ile yapılan Bursa Şehir Hastanesi'nde tüm birimler aynı anda hizmete başladı. İlk kabul gününde 2 bin 500 kişi tedavi olmak için hastaneden randevu aldı.

VATANDAŞLARIMIZ ÇOK MEMNUN

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hastanede daha çok özellikli hizmetlerin verileceğini söyledi. Herhangi bir aksaklık olmadan faaliyete başladıklarını ifade eden Akan, sözlerine şöyle devam etti; "Kentin değişik yerlerinden vatandaşlarımızın, hastanemize ulaşımını sağlayacak tedbirler alındı. Herhangi bir problem yaşamıyoruz, sürekli hasta ve hasta yakınlarıyla görüşüyoruz, konuşuyoruz, çok memnunlar. Uluslararası seviyede hizmet veren bir hastanemiz oldu." İlerleyen dönemde hasta memnuniyetinin daha artmasını umduklarını ifade eden Akan, "Klinik olarak hazırız, ameliyathanez ve yoğun bakım ünitelerimiz de hazır" dedi.

ULUSLARARASI SEVİYEDE HİZMET

Hastanenin yalnızca Bursalılara değil, bölgeye hizmet vereceğine değinen Dr. Akan, "Hastanemiz Çanakkale'den Yalova'ya kadar yaklaşık 5.5 milyon nüfusa daha çok özellikli hizmet verecek. 6 bloktan, 6 hastaneden oluşan uluslararası seviyede hizmet veren devasa bir kompleksten söz ediyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.