Bugün 400 Bin TL'ye Alınan Ev Kasımda 600 Bin TL'ye Çıkacak

Bugün 400 Bin TL'ye Alınan Ev Kasımda 600 Bin TL'ye Çıkacak

Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, inşaat sektöründeki krizden dolayı reel değeri 600 bin TL olan evin bugün 400 bin TL'ye satın alınabildiğini kasıma kadar reel fiyatların geri geleceğini söyledi.

A+A-

Yatırım yapmak isteyenler için bankalar yüzde 1,55 ila 2,04 arasında mevduat faizi verirken; 100 bin liranın getirisi yıllık 23 bin TL’ye ulaşıyor. Bu oran 400 bin lirada ise 92 bin liraya ulaşarak yüzde 23 kar sağlıyor. Reel değeri 600 bin lira olan bitmiş projelerde evler sektördeki yavaşlama nedeniyle 400 bin liraya kadar düştü.

Sektör temsilcileri elindeki parayla 400 bin liralık ev alanların önümüzdeki 6 ay içinde yüzde 50 kazanacakları, evin reel fiyatının 600 bin lirayı bulacağını belirtiyor. Bankanın 1 yıl sonucunda yüzde 23’lük gelirinin yanında konutun 6 ay sonra yüzde 50 kazanç sağlamasına ek olarak kiraya verilmesi halinde de yıllık ortalama 20 bin lira kazanç sağlanacak. 

Bankadaki ana paranın getirisi olan faizlerin çekilmesiyle kısa sürede büyük değer kayıpları oluşurken, gayrimenkul her geçen yıl değer kazanacak. Çok kısa vadede çok büyük kazançlar elde etmek isteyen yatırımcılara acele etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan inşaat sektörü temsilcileri son 1 ayın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 

SON 1 AY UYARISI

Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı
''Bugüne kadar mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların faiz getirisi için parasını bankaya yatırması doğru bir karar idi. Fakat bu trend önümüzdeki 1 ay içinde değişecek. Borsada hisse alıp, satanlar ne zaman elindeki hisseyi satıp Borsa’dan çıkacağını iyi tahmin ederler. Çünkü gidişatın nereye varacağını kestirirler ve ona göre karar verirler. Bugün için konut maliyetleri yüzde 27,5 artmış durumda, ama konut fiyatları ise hala aynı. Bir daha asla ama asla böyle bir durum olmaz. Bir de aldığınız bu konutu kiraya verdiğinizde her ay 2 bin TL civarında da kazanç sağlarsınız. Şu anda sırf artan maliyetlerin konuta yansıtılmamasından dolayı bile vatandaş yüzde 27,5’luk bir kazanç sağlıyor. Ben de bir yatırımcı olsaydım bugüne kadar paramı bankada tutardım ama 1 ay içinde mutlaka ev alırdım. Mevduatlar geçen yılın Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında enflasyon yüzde 12 arttı. Şu anda enflasyon yüzde 18. Bu yazın sonunda ise yüzde 9’lara gerileyecek. İşte o zaman, kredi faizleri düşüp piyasa canlandığında herkes ev almak için firmalara gittiğinde iş işten geçmiş olacak. Çünkü o evi bir daha asla bu 1 ay içindeki fiyattan alamayacaklar. Bugün 400 bin liraya alacağınız evi Kasım’da 600 bin liraya bile bulamayacaksınız. Yani yüzde 50’den fazla bir kazanç getirecek. Hangi banka bu kadar kısa sürede bu kazancı verebilir? Bu sürede evini alan bize dua edecek.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.